A presó tres dels quatre policies de Llinars detinguts en l'operació de dimarts contra el narcotràfic

La trama de corrupció inclou 11 detinguts més, sis dels quals també ingressen a presó

2 min
Un cotxe patrulla de la Policia Local de Llinars, en l'escorcoll de dimarts a la comissaria, amb agents dels Mossos al fons.

BarcelonaTres dels quatre agents de la Policia Local de Llinars de Vallès detinguts dimarts en una operació contra el tràfic de marihuana han entrat a la presó. El jutjat d'instrucció número 4 de Granollers ha decretat presó provisional i sense fiança per a ells, un dels quals és el caporal conegut al municipi amb el sobrenom de Titán.

En la mateixa operació contra la trama de corrupció policial, els Mossos d'Esquadra van fer 11 detencions més de membres de la banda dedicada al cultiu de marihuana amb qui els agents de Llinars feien negocis. La jutge també ha decretat l'ingrés a presó per a sis dels presumptes narcotraficants.

Tant el policia com la resta de detinguts que han quedat en llibertat tenen mesures cautelars, com ara la compareixença periòdica al jutjat, la retirada del passaport o la prohibició de sortir del país. La investigació està oberta pels delictes d'organització criminal, suborn, tortura, detenció il·legal, robatori amb força, tràfic de drogues, falsedat documental, prevaricació administrativa, blanqueig de capitals i revelació de secrets.

Segons la investigació dels Mossos, el caporal Titán dirigia una xarxa “que proporcionava locals i seguretat a canvi de diners”. La policia catalana considera que Titán i els altres agents de Llinars implicats –un dels quals germà del caporal– garantien als narcotraficants que poguessin cultivar marihuana sense risc de ser delatats.

Pel que fa als membres de la banda detinguts, que presumptament pagaven els policies per tenir la seva complicitat en el cultiu de la droga i el blanqueig de diners, no només es dedicaven al tràfic de marihuana sinó que també “feien tasques de cura de les plantes i manteniment dels locals”.

Els Mossos han informat que la investigació va començar l’any 2020, després que Titán acabés ferit el desembre del 2019 en un tiroteig a tocar d’una àrea de servei de l’AP-7 a Llinars. Li van disparar mentre parlava amb un confident que va morir a causa dels trets. Això va desencadenar en la investigació per corrupció policial.

Durant l’operació de dimarts, els Mossos van fer 32 escorcolls en domicilis particulars i altres edificis, un dels quals la comissaria de la Policia Local de Llinars. També van entrar en un restaurant del municipi i en una nau del polígon industrial de Llinars, on se sospita que el grup de narcotraficants tenia les plantacions de marihuana. Van requisar més de 100.000 euros en efectiu, marihuana i diverses armes de foc.

Relleu dels agents

Pel que fa a la Policia Local de Llinars, formada per 19 agents, les detencions han fet que la plantilla es quedi amb un 21% menys d’efectius. L’Ajuntament, que a diferència dels veïns va expressar “sorpresa” per la implicació dels agents, ha posat en marxa els tràmits per rellevar els policies. Fa pocs mesos havia circulat un vídeo a Llinars que parlava del caporal Titán i el vinculava amb el narcotràfic.

stats