Societat 19/04/2016

La CUP evidencia distància amb Colau en la fase definitiva dels pressupostos

La comissió d'Economia dóna tràmit a la modificació pressupostària amb la reserva de vot de tots els grups menys CiU i PP, que hi voten en contra

Maria Ortega
1 min
Els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira, Josep Garganté i María José Lecha, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaIncertesa fins a l'últim moment. La comissió d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona ha donat aquest dimarts tràmit a la proposta de gran modificació pressupostària del govern de Colau que s'ha d'aprovar de manera definitiva en un ple extraordinari, previsiblement, dilluns. ERC, PSC i la CUP, que són els aliats potencials de Barcelona en Comú, han optat avui per no ensenyar encara les cartes i reservar el vot per al ple. Socialistes i republicans, però, han coincidit a demostrat proximitat amb el govern, que ha acceptat el gruix de les seves al.legacions, però la CUP ha verbalitzat, de nou, la seva distància amb el projecte.

Els anticapitalistes ja van advertir dissabte, després d'una assemblea sobre el tema, que estaven lluny de donar suport als comptes municipals. El regidor cupaire Josep Garganté ha retret avui a l'equip de govern no haver donat una resposta prou satisfactòria a les seves peticions i l'ha acusat de presentar un pressupost "continuista" i d'actuar de manera autoritària. La resposta del govern a les seves propostes ha estat, segons Garganté, "fum, fum i fum", en aspectes com crear un carnet de ciutat per als sensesostre, de dissoldre la unitat d'antidisturbis de la Guàrdia Urbana o de crear una renda universal per a les dones.

La CUP prendrà la decisió definitiva dijous. CiU i PP han votat ja avui en contra del pressupost de BComú i Ciutadans ha optat per la reserva de vot.

stats