SOCIETAT
Societat 09/11/2011

La jutge envia a judici Delta 0 acusat de 5 homicidis imprudents a Horta

En l'incendi, ocorregut al juliol de 2009, van morir-hi cinc bombers i un sisè va resultar amb ferides molt greus en quedar atrapats per una bola de foc per un canvi brusc del sentit de les flames.

Efe
2 min

BarcelonaLa jutge de Gandesa (la Terra Alta) que investiga l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan ha decidit enviar a judici el bomber Carles Font (Delta 0), acusat de cinc delictes d'homicidi imprudent, segons han informat fonts judicials.

En un acte de procediment abreujat, la titular del jutjat d'instrucció de Gandesa, Laura Martínez Salom, ha donat per conclosa la investigació judicial del cas i ha considerat que hi ha suficients indicis per mantenir la imputació de Delta 0, cap de guàrdia dels bombers en el moment dels fets.

Una vegada finalitzada la instrucció del cas, ara hauran de ser la Fiscalia i les acusacions particulars les que hauran de presentar els seus escrits de qualificació provisional.

En l'acte, la jutge separa la causa en dues parts, una en la qual manté la imputació d'un delicte d'incendi forestal als dos suposats piròmans, Juan Antonio P. i Lorenzo F., el cas del qual serà vist a través del Tribunal del Jurat, i la de Delta 0, que serà competència del jutjat penal.

En l'incendi d'Horta de Sant Joan (la Terra Alta), ocorregut al juliol de 2009, van morir-hi cinc bombers i un sisè va resultar amb ferides molt greus en quedar atrapats per una bola de foc per un canvi brusc del sentit de les flames.

En la seva interlocutòria, la jutge disposa així mateix que "no hi ha lloc" a l'acarament entre Delta 0 i diferents testimonis que va sol·licitar el procurador, i acorda "la separació i transformació" del procediment en dues peces.

En la primera peça, dedicada als suposats piròmans, la jutge també ha acordat separar les diligències referents al bomber que va quedar greument ferit.

Segons les mateixes fonts, per demà està prevista la compareixença al jutjat de Gandesa dels dos imputats per l'incendi, Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, perquè les parts personades concretin les acusacions contra ells.

Pel que fa a Delta 0, les parts personades disposen fins al 17 de novembre per presentar els escrits d'acusació. EFE.

stats