Successos

Dos morts i 18 ferits en l'explosió en un edifici al barri de Salamanca de Madrid

Els Bombers han localitzat els dos cadàvers entre la runa, hores després de l'accident causat per una fuita de gas

2 min
Una explosió al barri de Salamanca de Madrid aquest divendres ha deixat, com a mínim, 18 ferits.

MADRIDUna explosió en un edifici al barri de Salamanca de Madrid ha provocat la mort de dues persones de 21 i 27 anys que estaven treballant en unes obres i divuit ferits, un dels quals un home de 84 anys de caràcter greu. Els serveis d'emergències han estat buscant durant la tarda dos operaris que havien quedat sepultats sota la runa i els han localitzat sense vida. Segons ha informat l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez Almeida, s'ha produït una fuita de gas i s'han dirigit al pati d'un soterrani a tancar la clau. Aleshores, ha tingut lloc l'explosió i, segons els serveis d'emergència, ha estat de tal magnitud que han mort a l'acte.

L'accident ha tingut lloc al migdia i ha provocat nombrosos danys, tant sobre els vehicles estacionats al carrer com en el mobiliari urbà del carrer Ayala amb General Pardiñas, on ha tingut lloc l'explosió. Els Bombers que hi treballen han alertat des del principi que el bloc està en una "situació molt inestable i amb risc d'ensorrament". És per això que no poden accedir màquines a l'edifici i que l'estan controlant amb sensors de moviment. Per a la recerca de les dues víctimes mortals, els Bombers han hagut d'apartar la runa amb les mans.

Del total de persones ferides, deu han sigut donades d'alta al cap d'unes hores, mentre que 4 de les persones ateses han sigut traslladades a l'hospital, tres de les quals de caràcter lleu i una ferida greu per un politraumatisme. A més a més, segons han informat els serveis d'emergència, tres persones han sigut ateses per crisi d'ansietat. Durant les tasques de recerca, els Bombers han hagut de rescatar quatre persones de l'interior de l'immoble afectat, que té quatre plantes i ha quedat "molt danyat", segons el cos. De fet, ara la prioritat és apuntalar-lo, segons ha explicat Almeida.

En el moment de l'explosió, un dels operaris es trobava al carrer i, durant l'evacuació de les persones que hi havia a l'edifici, ha constatat que els seus companys estaven desapareguts. A més a més, per prevenció s'ha desallotjat els edificis i botigues del voltant de l'accident i la policia municipal ha contactat els veïns perquè apartessin els vehicles de la zona.

stats