Societat 19/01/2016

Com descongelar els vidres del cotxe fent servir la ciència (i no la força bruta)

El meteoròleg Ken Weathers proposa una solució química senzilla i, sobretot, ràpida

Ara
1 min
Clearing frost solution

An EASY way to clear frost off your windshield if you have to park outside at night!(**Make sure all chemicals are labeled and kept away from small children in your home**)

Posted by WATE Ken Weathers on Tuesday, January 5, 2016

BarcelonaDeixar el cotxe al ras una nit d'hivern, en ple anticicló, és l'opció perfecta per trobar-se les llunes del cotxe completament congelades de bon matí. El meteoròleg nord-americà Ken Weatherssí, és el seu cognom real– ha publicat un vídeo a Facebook on explica detalladament com descongelar els vidres del vehicle utilitzant la ciència, i no la força bruta del raspador.

Weathers, per contra, proposa un mètode molt més senzill, econòmic i, sobretot, ràpid. La clau està en la química. Una solució d'una part d'aigua i dues parts d'alcohol de fricció –conté un 70% d'alcohol etílic– permetrà dissoldre de manera ràpida i sense esforç la capa de gel. Això és així perquè l'alcohol de fricció té un punt de congelació de 89 graus centígrads sota zero.

En ser una solució que no es congela, per més fred que faci, és fàcil dur-ne sempre un pot al cotxe en cas de necessitat. A més, segons Weathers, és molt més efectiva que l'aigua calenta.

Consulta la previsió meteorològica aquí

stats