Seguretat

Un dels quatre mossos detinguts per robatori i segrest va ser escorta de Leo Messi

El jutge deixa els quatre arrestats en llibertat provisional després de l'interrogatori i un escorcoll

M.R.
3 min
La comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra on els quatre agents detinguts han passat la nit, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa direcció d’afers interns dels Mossos d’Esquadra va detenir aquest dijous quatre agents del cos acusats de diversos delictes, entre els quals suborn, robatori amb força i descobriment i revelació de secrets. Entre els arrestats hi ha Marc Fortiana, assenyalat com el principal implicat, en excedència del cos i responsable de Double Group, una empresa de seguretat privada que va ser l’encarregada de muntar el dispositiu de protecció de l’exjugador del Barça Leo Messi durant una estada a Mèxic l’any 2017. En la mateixa operació van ser arrestats dos treballadors d'aquesta firma, que també ha estat escorcollada per la policia.

Els quatre policies han passat la nit al calabós de la comissaria de les Corts de Barcelona i, després de passar a disposició del jutjat de Rubí (Vallès Occidental) que instrueix la causa, el jutge ha decretat aquesta nit la llibertat provisional per a tots els implicats amb l'obligació de presentar-se sempre que se'ls cridi a declarar. Només per a Fortiana s'ha dictat una fiança de 85.000 euros i la prohibició de sortir del territori. Ell ha sigut l'únic que ha declarat responent a la seva advocada, mentre que els altres implicats s'han acollit al dret a mantenir-se en silenci.

Arran de les detencions, la direcció de la policia ha obert un expedient disciplinari als quatre agents i, a més, als tres que encara estan en actiu se'ls ha suspès de funcions cautelarment. Fortiana havia deixat el cos voluntàriament per fundar Double Group, especialitzada en serveis de control d’accés a propietats privades i públiques (festivals, finques o discoteques de luxe), hostesses i seguretat de personatges vip. Durant els mesos de pandèmia l'empresa va fer fortuna perquè va treballar en els dispositius de seguretat d'establiments turístics buits arran de la caiguda de clients per les restriccions.

Segons va avançar La Vanguardia, un any enrere una parella va contractar els serveis de l’empresa de seguretat per protegir l’home de les amenaces que rebia. Fortiana hi va destinar diversos efectius que van estar treballant durant mesos, però els clients no van abonar la quota pactada. Per donar-li més marge, el mosso detingut li va concedir un préstec personal que l’home, que tenia antecedents per estafa, tampoc va tornar, i va acumular el deute de la factura inicial més les quotes pendents. Va ser llavors quan l’expolicia, natural de la petita localitat de Llers, a l’Alt Empordà, va voler fer de justicier i venjar-se'n, i va ordenar als seus homes retenir a la força la parella i una persona del servei de la casa.

En aquell moment Fortiana i altres implicats haurien robat joies i més objectes de valor per cobrar el deute. A més, va demanar a la seva parella, també agent de la policia catalana, que es presentés vestida amb l’uniforme reglamentari per intimidar els dos retinguts. La mossa és una de les quatre policies del cos detingudes en aquesta operació i no es descarten que hi hagi més arrestos.

Fonts policials expliquen que les detencions es van fer aquest dijous a la tarda a Barcelona, Santa Perpètua de la Mogoda i Montcada i Reixac. Els investigadors també van escorcollar per ordre del jutge del cas l’empresa Double Group, amb seu a Barcelona. En les últimes hores s’ha traslladat tota la informació obtinguda al magistrat, que està a l’espera d’interrogar els quatre agents aquest divendres. 

Els investigadors també han detingut dues persones més relacionades amb l'empresa investigada i no descarten fer-ne més. En la causa, sobre la qual ja s’ha aixecat el secret de les actuacions, s’investiguen els delictes de suborn, robatori amb força, revelació de secrets i realització arbitrària del dret, que vol dir que algú s’aprofita de la seva posició per fer justícia pel seu compte, fora de les vies legals.

stats