Societat 11/07/2013

Dimiteix el president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre

Lluís Pegueroles ha presentat la renúncia perquè la junta de govern de l'entitat no comparteix el vot favorable que va donar al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

Acn
2 min
Imatge d'arxiu de Lluís Pegueroles, president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre./ ACN

TortosaLluís Pegueroles, president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, ha presentat aquest dimecres la renúncia "irrevocable" del seu càrrec, que ja ha posat a disposició de l'entitat. La dimissió es farà efectiva el proper dimarts 16 de juliol. Pegueroles ha explicat en un comunicat que la junta de govern de la comunitat de regants que presideix no comparteix els seus arguments pels quals va emetre un vot favorable "condicionat" al Pla de Conca de l'Ebre. Pegueroles assumeix personalment el vot, però ha recordat que es va donar suport al pla "per defensar els interessos dels comuners regants", exigir mesures per a la protecció per al Delta de l'Ebre i més recursos per a la lluita contra el cargol maçana.

Lluís Pegueroles ha volgut remarcar, en el comunicat on explica els motius de la seva dimissió, que el nou Pla Hidrològic de l'Ebre ha de servir "per delimitar el cabals existents i la forma del seu aprofitament pels diferents usuaris" i que "en cap cas, es votava un nou transvasament". Pegueroles ha fet aquest aclariment per recordar la seva oposició ferma, i la de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, a qualsevol transvasament d'aigua o interconnexió de xarxes. "Ens hi hem oposat aferrissadament, m'hi oposo i m'hi oposaré", ha dit en el comunicat.

Pegueroles ha recordat que el vot a favor de les comunitats de regants al Pla de Conca de l'Ebre, inclosa la Comunitat de l'Esquerra de l'Ebre, va ser "un vot condicionat a l'adopció de determinades mesures i execució d'obres" que han de servir per defensar els interessos dels regants, dels agricultors i també del Delta. En la reunió del Consell de l'Aigua del passat 4 de juliol, Pegueroles ha apuntat que es va demanar una tanca salina per al Delta, un pla d'emergència del canal per un possible episodi d'emergència durant els treballs de descontaminació del pantà de Flix, una llei per les concessions dels canals, i el compromís dels Govern i de l'Estat per destinar més recursos en la lluita contra el cargol maçana.

Lluís Pegueroles va arribar a la presidència de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre l'any 2005, encapçalant el sector crític de l'antiga junta i que tenia el suport del front institucional contra el Pla Hidrològic Nacional del govern d'Aznar. Anteriormentqu` havia perdut les polèmiques eleccions de l'any 2003 en les quals la CHE va declarar nuls 2.500 vots de les cooperatives.

stats