Societat 25/01/2016

El ple d'investidura de Ballesta com a alcalde de Girona s'ha de repetir perquè no va prometre ni jurar el càrrec

Només va llegir la fórmula proposada per l'AMI i legalment no és regidor ni alcalde

Josep Pastells
1 min
Albert Ballesta encara no és legalment alcalde de Girona / David Borrat

GironaL'embullat procés d'elecció d'Albert Ballesta, número 19 de la llista de CiU, com a alcalde de Girona encara no ha acabat. L'Ajuntament haurà de repetir aquest vespre, a les 19.30 hores, el ple extraordinari per investir-lo alcalde, després que s'hagi detectat un defecte de forma en la fórmula que va fer servir per prendre possessió del càrrec.

En la sessió de divendres passat, el candidat de CiU es va descuidar de prometre o jurar el càrrec i es va limitar a llegir la fórmula proposada per l'AMI, de manera que legalment no és ni regidor ni alcalde.

Els serveis jurídics de l'Ajuntament han dedicat el cap de setmana a revisar la documentació i han conclòs que cal repetir tot el procediment, amb la proposta de candidats, la votació secreta en urna i l'entrega de la vara d'alcalde. La sessió es durà a terme just abans del ple ordinari de febrer.

"Aquesta fórmula no s'adequa a la llei. Em pensava que ja ho havia vist tot, però no descarto que puguin passar més coses", va advertir divendres la portaveu del PP, Concepció Veray, amb unes paraules que han acabat sent premonitòries.

stats