Societat 21/11/2014

MSF recorda que no està confirmada la infecció amb Ebola de l'agulla amb què es va punxar la cooperant repatriada

L'ONG demana confidencialitat sobre la identitat de la metge i recorda que el trasllat ha estat immediat per evitar qualsevol risc de contagi

Europa Press
2 min

BarcelonaEl portaveu de l'epidèmia de l'Ebola de Metges sense Fronteres (MSF), David Noguera, ha assenyalat aquest divendres que encara "no està clar" que l'agulla amb què és va punxar la cooperant repatriada a l'Estat estigués en contacte amb fluids contaminats pel virus, ja que es trobava en una de les zones aïllades del centre però desconeixen per què es va utilitzar

En declaracions als mitjans a la seu de l'ONG a Espanya, situada al Raval, a Barcelona, Noguera ha confirmat que l'evacuada és una companya de Metges Sense Fronteres que s'ha exposat a un "risc potencial de transmissió". Per això dijous, després de saber-se que s'havia punxat, es va activar el protocol d'evacuació preventiva.

Evacuació sense riscos

L'evacuació s'ha fet amb "materials convencionals", perquè no hi havia risc de contagi ja que l'afectada no presenta encara els símptomes de la malaltia. I és que fins al cap de 48 hores del contagi no es desenvolupen els símptomes de la infecció.

Segons ha detallat Noguera, el possible contagi va ser a les quatre de la matinada de dijous, quan la cooperant es va punxar de manera "accidental" amb una agulla, un fet que va comunicar immediatament als equips de coordinació de Mali, que es van posar en contacte amb la seu a Barcelona per començar la repatriació de la metgessa.

"D'aquesta manera ens hem assegurat que, fins i tot si es confirmar la malaltia, tota l'evacuació s'haurà fet de forma segura en el sentit que per temps és impossible que aquesta persona hagi posat en risc a d'altres", ha defensat el portaveu.

Tant la presumpta afectada, que ja es troba a l'hospital Carlos III de Madrid, com la seva família, han demanat a l'ONG "confidencialitat" sobre els detalls personals de la cooperant, el tractament que pugui rebre i les mesures que es puguin prendre.

stats