Educació
Societat 06/06/2021

Educació posa en marxa aquest dilluns una aplicació web per denunciar casos d'agressions a l'escola

Gonzàlez-Cambray ha explicat que en els últims dos mesos han rebut 183 denúncies per violències en l'entorn escolar

ARA
2 min
Institut Nicolau Copernic aTerrassa , classe, professor

BarcelonaEducació ha posat en en marxa aquest dilluns una nova aplicació web per poder denunciar les agressions a l'escola. Així ho ha anunciat aquest diumenge el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en una entrevista al programa Via Lliure de RAC1, on ha explicat que en els últims dos mesos la nova Unitat de suport a l'alumnat en situació de violència (USAV) ha rebut 183 denúncies per violències en l'entorn escolar, la majoria de casos d'assetjament entre companys.

Gonzàlez-Cambray ha remarcat que la violència a l'escola és "una realitat que existeix i que cal erradicar", i que, per fer-ho, "s'ha de detectar". Segons el conseller, qualsevol persona podrà presentar una denúncia a la web, i després se'n farà seguiment per recollir informació "al més aviat possible". "L'aplicatiu està pensat per a tothom. Quan es rep una denúncia, la unitat corresponent fa un seguiment del cas", ha explicat.

Des que fa dos mesos es va engegar la USAV, aquesta unitat especialitzada ha rebut una mitjana de tres denúncies cada dia per qualsevol tipus de violència a les escoles, en la seva majoria per assetjament entre companys, però també per casos de violència masclista, LGTBI, d'odi o ciberassetjament. Cambray ha destacat que, més enllà d'educar amb el currículum competencial, als centres educatius s'ha de prestar un "acompanyament emocional" i ensenyar a "ser persones i conviure", per la qual cosa la seva prioritat és que les escoles siguin llocs "lliures de violències i de segregació".

Mesures diferents per la pandèmia el curs vinent

Quan li han preguntat com començarà el curs vinent, el conseller ha dit que és "probable" que al setembre ja no calguin les mascaretes. En tot cas, Gonzàlez-Cambray ha dit que es flexibilitzaran mesures -per exemple, no es prendrà la temperatura-, i que sobre les mascaretes es prendrà una decisió general. "Estic convençut que durant el curs que ve podrem anar deixant les mascaretes. Ens hem de veure, ens hem de comunicar millor. Esperem poder retirar les mascaretes durant el curs", ha indicat. A més, ha explicat que el curs vinent "als patis hi podran jugar nens de grups diferents", i que "molts centres mantindran les sortides esglaonades perquè els ha anat molt bé". El màxim responsable d'Educació ha assegurat que durant aquest curs s'ha estat "a l'altura" i s'ha pogut demostrar que les escoles no eren focus de contagi.

La vacunació dels adolescents

Gonzàlez-Cambray no ha volgut precisar si cal o no vacunar els adolescents, i ha dit que la decisió és del departament de Salut. "Estarem amatents", ha apuntat, i ha dit que "si Salut decideix vacunar, els joves ja seran a l'institut". "Una possibilitat seria vacunar-los al mateix centre. Veurem quina és la proposta que sigui més fàcil per a tothom", ha apuntat.

stats