Societat 02/12/2014

Espanya quedarà lliure d'Ebola avui si la cooperant de MSF segueix sense presentar símptomes

Hauran passat 42 dies sense l'aparició de nous casos de contagi de la malaltia a l'Estat

Europa Press
1 min

MadridEspanya quedarà oficialment lliure d'Ebola avui dimarts, 2 de desembre, passats 42 dies sense nous casos, si la cooperant de Metges Sense Fronteres (MSF) repatriada segueix sense símptomes com fins ara. De moment, la cooperant es troba aïllada de manera preventiva però no ha presentat símptomes, segons han confirmat a Europa Press fonts de MSF. En cas que la cooperant segueixi sense desenvolupar símptomes, podria rebre l'alta la setmana que ve.

L'últim malalt amb Ebola a Espanya confirmat a l'Estat seria Teresa Romero, que rebre l'alta el passat 5 de novembre. L'auxiliar contagiada va superar la infecció el passat 21 d'octubre. La presència del virus en alguns fluids corporals va fer que estés en aïllament una setmana més. L'1 de novembre va ser traslladada a una habitació convencional, per rebre l'alta quatre dies més tard.

El personal que la va atendre durant el seu ingrés a l'Hospital Carlos III de Madrid es va sotmetre a 21 dies de vigilància activa, en ser considerats contactes d'alt risc. Aquest període de seguiment va acabar el passat dissabte 22 de novembre per al personal sanitari, dimarts 25 per al personal que va realitzar tasques de neteja a l'habitació i un dia més tard, el dimecres 26, per als membres de l'empresa de biodescontaminació.

stats