Societat 15/04/2016

La família del professor mort a l'institut Joan Fuster demana un milió d'euros

L'advocat que els representa considera que l'institut on Abel Martínez feia classes s'ha de responsabilitzar dels fets. El 20 d'abril farà un any del crim

Acn
2 min
Espelmes a la porta d'entrada de l'institut Joan Fuster/M.M.M

LleidaLa família d'Abel Martínez, el professor lleidatà que va ser assassinat per un alumne a l'Institut Joan Fuster de Barcelona, reclama a l'Adminsitració un milió d'euros perquè considera que van fallar les mesures de control. Així ho ha confirmat el lletrat que els representa, José Antonio Calles, de Calles Advocats. En concret, la reclamació de responsabilitat s'ha fet contra el Consorci d'Educació de Barcelona, format per la Generalitat i l'Ajuntament de la ciutat, perquè es considera que el centre era responsable de l'alumne que va apunyalar a Abel Martínez.

La reclamació, que segons l'advocat si tira endavant acabarà esdevenint una demanda, és de 450.000 euros per cada progenitor i 100.000 per al germà d'Abel, pels danys morals causats i perquè els pares depenien econòmicament del seu fill. Al maig del 2015 la via penal d'aquest cas es va arxivar perquè l'agressor era inimputable ja que tenia 13 anys.

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril de 2015 quan aquest alumne va entrar a l'Institut Joan Fuster de Barcelona armat amb una ballesta i un matxet. Va matar a Abel Martínez clavant-li aquest matxet al pit quan intentava defensar altres persones. També van resultar ferides altres persones en l'episodi. Abel Martínez no era un professor titular d'aquest centre sinó que estava fent una substitució i portava pocs dies a l'institut.

Els fes van provocar una gran commoció entre la comunitat educativa i a Lleida ciutat, d'on era originari l'Abel, i on es van fer diversos actes de condemna. Precisament amb motiu del primer aniversari d'aquell crim, la Junta de personal docent no universitari de Lleida proposa el treball transversal del tema de la violència i les actituds contràries a la convivència als centres educatius durant la setmana que ve. Tot plegat amb l'objectiu d'educar implicant la reflexió sobre la realitat social i sobre com aquesta pot condicionar les actituds de vida.

També insten a retre un petit homenatge a l'Abel mitjançant la penjada d'un crespó negre a les façanes dels centres educatius o als espais que es creguin oportuns així com fer un minut de silenci per recordar el professor lleidatà i dir ''mai més''. Finalment, des de la comunitat educativa es prepara un acte de record que consistirà en una concentració a la plaça de l'Amistat de la Bordeta, a les 19.00 hores del dia 20.

stats