Societat 02/10/2019

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a un home que va difondre fotos de la víctima de la Manada

L'acusat, un barceloní de 40 anys, va publicar fotografies del DNI de la dona i imatges de la violació a un fòrum d'internet

Efe
2 min
Cinc dels nois de la Manada, un dels quals és guàrdia civil i un altre militar de l’exèrcit espanyol, durant la seva estada a Pamplona el 2016 pels Sanfermines, quan es van produir els fets.

BarcelonaLa Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a un home de Barcelona acusat de difondre dades personals i fotografies de la víctima de la Manada, i imatges de la violació a un fòrum d'internet. En l'escrit de la Fiscalia, el ministeri públic acusa l'investigat, de 40 anys, d'un delicte contra la integritat moral i d'un altre de revelació de secrets, i demana que se'l condemni a pagar una multa de 3.600 euros i una indemnització de 5.000 euros a la víctima.

La Fiscalia sosté en el seu escrit que l'acusat, un internauta seguidor de la Legió, va publicar les imatges i les dades de la víctima de la violació múltiple dels Sanfermines a la web 'foroparalelo.com', amb la intenció de "burlar-se'n i causar inquietud moral" a la jove.

L'acusat va publicar dades i imatges que ja havien estat publicades per terceres persones a altres fòrums d'internet, procedents de diferents xarxes socials, tant de la víctima com de les seves amistats. Entre les dades difoses per l'acusat, hi figuraven el nom i els cognoms de la noia, la seva formació, el lloc de residència..., així com diverses fotografies (una del seu DNI i una altra d'un dels moments de la violació múltiple que va patir).

Segons l'escrit d'acusació, les imatges van ser obtingudes per una persona desconeguda a partir de la gravació que els membres de la Manada van fer amb els seus mòbils mentre l'agredien sexualment i, per tant, s'han captat sense l'autorització de la víctima.

L'acusat, que va ser identificat per la Policia Nacional, va al·legar en la seva declaració davant del jutge instructor que es va limitar a fer captures de pantalla de les dades i les imatges que ja circulaven per internet i que les va utilitzar per contestar, en un xat més reduït, a un altre internauta. A més, va explicar que no disposa de wifi a casa, motiu pel qual va fer servir el d'una veïna.

stats