Societat 23/06/2016

La Fiscalia retira l'acusació contra Assumpta Escarp

Demanava vuit anys d'inhabilitació per a la diputada i exregidora de l'Ajuntament de Barcelona per haver firmat una llicència irregular

Efe
2 min
Assumpta Escarp al banc dels acusats, juntament amb els altres tres acusats

BarcelonaLa Fiscalia ha retirat avui l'acusació contra la diputada socialista i exregidora de Barcelona Assumpta Escarp en un gir d'última hora abans que quedés vist per a sentència el judici davant del Tribunal Superior de Justícia. La Fiscalia acusava Escarp d'haver firmat una llicència irregular per autoritzar la construcció d'un parc de bombers en uns terrenys protegits. L'única acusació contra l'exregidora ara és una associació de veïns, que li demana 9 anys d'inhabilitació.

Abans de finalitzar ahir la primera sessió del judici, el fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, José Joaquín Pérez de Gregorio, va anunciar que elevava a definitives les conclusions provisionals que havia redactat el fiscal d'Urbanisme de Barcelona, Antoni Pelegrín. No obstant això, en un fet gairebé sense precedents, el Fiscal ha anunciat avui, en la lectura del seu informe, que retirava els càrrecs contra Escarp i contra els altres tres acusats –una tècnica, una lletrada municipal i el cap del departament de Llicències de l'Eixample–, en considerar que l'acusació no estava "fonamentada".

En una crítica intervenció, De Gregorio ha sostingut que era un "error imperdonable" haver portat a judici els acusats, i ha defensat que el cas s'hauria d'haver arxivat, d'acord amb el que en el seu moment va defensar la Fiscalia Superior de Catalunya, abans que s'encarregués d'aquest procediment el Fiscal d'Urbanisme. Pérez de Gregorio ha sostingut fins i tot que lamentava l'actuació de la Fiscalia de delictes urbanístics per la situació que han hagut de patir els acusats, que han anat a judici sense haver comès cap delicte.

Escarp es va desvincular aquest dimecres de la llicència municipal per a la construcció del parc de bombers provisional i va aportar un certificat que prova que no la va signar ella, sinó el llavors alcalde accidental, Carles Martí. Després de la intervenció del fiscal exculpant Escarp i els altres processats, els advocats de les defenses, Lydia Lajara i Rafael Entrena, han vist reforçats els seus posicionaments i han apuntant que Escarp es va limitar a buscar l'interès general en benefici d'un servei sanitari (l'Hospital Clínic) i del dels Bombers.

stats