Societat 22/11/2016

La Generalitat gestionarà per primera vegada la quantia variable de les beques

Es fa efectiva així la sentència del Tribunal Constitucional del maig passat que atorgava aquesta competència a la Generalitat

Ara
1 min
Un estudiant d'ESO durant les proves de competències bàsiques d'aquest any / ACN

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya gestionarà per primer any la quantia variable en les beques d’educació per al curs escolar 2016-2017 després de la resolució favorable del Tribunal Constitucional (TC) al recurs presentat pel Govern. L’anunci s’ha fet en el marc d’aprovació del conveni que anualment subscriu amb l’Estat per a la gestió de les beques i els ajuts a l’estudi.

Així, es fa efectiva la sentència STC 95/2016 dictada pel TC el mes de maig passat quan va resoldre favorablement el recurs de la Generalitat contra el Reial Decret 1721/2007, que establia que “la distribució de la quantia variable, no la seva regulació, és una tasca de gestió que correspon al govern de Catalunya”, segons el document publicat pel Departament.

El conveni firmat entre els dos governs preveu la possibilitat de “realitzar assignacions provisionals de la quantia variable per avançar part del cobrament de la beca”. Després, un cop el Ministeri faciliti els paràmetres definitius, s'abonaria la totalitat de l'ingrés.

Tot i el dictamen favorable, el Govern denuncia “l’incompliment reiterat de l’Estat del traspàs d’aquesta competència”. Ara el ministeri s’ha compromès “a traslladar els paràmetres a la Generalitat perquè faci la distribució, adjudicació, notificació i pagament” d’aquesta suma a cada beneficiari, tal com recull el conveni.

stats