Societat 22/11/2018

Una testimoni diu que el policia nacional li va clavar cops de genoll al cap al fotoperiodista Jordi Borràs

El germà de l'agent assegura que es "van criar amb les arts marcials", segons recull 'La Directa'

Ara
2 min
El fotoperiodista Jordi Borràs, agredit per un individu que s’ha identificat com a policia espanyol

BarcelonaUna testimoni presencial ha explicat avui al jutjat que el policia nacional investigat per agredir el fotoperiodista Jordi Borràs li va clavar cops de genoll al cap i li va immobilitzar el crani amb les cames mentre li donava cops de puny a la cara. En canvi, no va veure que Borràs colpegés el policia, tot i que l'agent el va denunciar per suposadament haver-li pegat primer. Segons informa l'ACN, també ha assegurat que ella va arribar a passar "por" i no s'atrevia a intervenir en l'agressió perquè temia per la seva pròpia integritat física. Tot i això, va dir al policia que parés de pegar al fotògraf.

Fonts jurídiques de la defensa de Borràs han relatat que la dona es va acostar a la zona de l'agressió, al Barri Gòtic, quan va sentir crits i sorolls, però no va arribar a entendre quines paraules s'intercanviaven. Li va semblar que l'agent, de paisà, tenia coneixements d'arts marcials, pel tipus de cops que donava i per la rapidesa amb què ho feia, com si fos "un martell". De fet, l'inspector va negar tenir coneixements d'arts marcials i va dir que simplement tenia la formació que es dona a l'escola de policia. Però David Racaj, germà de l'agent, ha explicat en una entrevista a la revista 'Dragonz Magazine' que tots dos es "van criar amb les arts marcials". Així ho recull avui 'La Directa', que remarca que aquesta afirmació entra en contradicció amb el que va declarar el policia, que va negar tenir coneixements d'arts marcials.

Segons ha recordat l'advocada Carla Vall, que porta la defensa de Borràs, quan ella va interrogar l'agent en seu judicial ell va defensar que només havia fet una formació d'autodefensa bàsica per a policies i va dir que no tenia nocions d'arts marcials. "Des d'un primer moment vaig declarar que la persona que em va atacar sabia pegar", ha assegurat el mateix Borràs a través de Twitter després que transcendís l'entrevista feta al germà de l'agressor. Vall, al seu torn, ha avançat que faran servir l'àudio destapat per 'La Directa' com a prova.

En paral·lel, avui al jutjat també ha declarat com a testimoni un agent de la policia nacional que ha explicat que el dia de l'agressió va dinar amb l'inspector i només van prendre una copa en tota la tarda, cosa que descartaria qualsevol tipus d'intoxicació alcohòlica de l'agent investigat.

stats