Investiguen la directora de Salut Pública de les Balears pel confinament dels estudiants en un hotel

Maria Antònia Font haurà de declarar el pròxim 7 de setembre

Ara Balears
2 min
La directora general de Salud Pública del Govern balear, Maria Antònia Font

PalmaUn jutjat d'instrucció de Palma investiga la directora de Salut Pública de les Illes Balears, Maria Antònia Font, pel confinament dels menors del macrobrot del viatge d'estudis. Després de la denúncia que es va interposar a principis de mes contra el Govern Balear per la quarantena obligatòria que va imposar als 270 joves, el jutge investiga ara Font per un presumpte delicte de prevaricació i detenció il·legal. La directora de Salut Pública va ser qui va ordenar el confinament obligatori i ara haurà de respondre davant la justícia per justificar la mesura.

Segons ha avançat Diario de Mallorca, Maria Antònia Font declararà als jutjats de Palma el pròxim 7 de setembre i, a més de justificar la decisió, haurà d'explicar si realment, com asseguraven alguns pares, alguns dels estudiants (menors d'edat) van ser traslladats a l'Hotel Bellver i confinats a les seves instal·lacions sense autorització dels seus responsables legals.

El cas es remunta a finals del mes de juny, després que es detectés el macrobrot per covid entre diversos estudiants que eren a Mallorca de viatge de final de curs. El Govern Balear va decidir imposar la quarantena obligatòria als joves que podien haver estat en contacte amb alguns dels positius detectats. Després que els estudiants arribessin a l'hotel, el jutjat d'instrucció número 6 de Palma en funcions de guàrdia va rebre prop de 200 peticions d'habeas corpus (un procés judicial de protecció contra les detencions il·legals) de pares dels estudiants confinats a l'hotel covid Palma Bellver.

Poc després d'aquestes peticions, el jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma va acordar aixecar el confinament dels estudiants que feien quarantena a l'Hotel Palma Bellver que no havien donat positiu per covid-19. Així, 175 joves del total de 249 confinats en aquell moment a l'hotel pont van poder abandonar les instal·lacions de l'establiment turístic i tornar a casa sense fer la quarantena obligatòria imposada pel Govern.

Un cop la justícia va tombar el confinament i va declarar il·legal el confinament a l'Hotel Bellver, el jutjat d'instrucció número 1 de Palma va iniciar les investigacions pertinents i aquest dimarts ha anunciat que Maria Antònia Font està sent investigada i haurà de declarar per justificar els motius de la quarantena obligatòria imposada per l'executiu illenc.

stats