Societat 15/05/2019

Interior es reuneix amb sindicats dels Mossos després d'una tancada les últimes hores

El departament estudiarà "totes les fórmules legals" per negociar si les eleccions sindicals continuen judicialitzades

P.e.
2 min
Membres de SAP-Fepol i el col·lectiu Mossos es van manifestar dimarts a la plaça d'Espanya de Barcelona

BarcelonaEl departament d'Interior s'ha reunit aquest migdia amb representants dels sindicats SAP, SEIME i SICME dels Mossos d'Esquadra i de la plataforma MosSOS després que les últimes hores diversos membres d'aquestes organitzacions s'hagin tancat a la comissaria de l'Eixample, on han passat la nit, abans de traslladar la protesta a la seu d'Interior. El secretari general del departament, Brauli Duart, i la directora de serveis d'Interior, Sílvia Quesada, han mantingut una trobada amb els representants dels agents, que han reclamat reprendre les negociacions que es van suspendre arran de les eleccions sindicals. Des de fa dos mesos, el recompte del vot per correu d'aquestes eleccions està aturat perquè així ho va decidir un jutjat.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, saludant els representants que han assistit a la reunió

El jutjat que va aturar el recompte estudia una querella criminal que va presentar el sindicat Uspac contra delegats del sindicat SAP-Fepol i funcionaris del departament per irregularitats en el vot per correu. En la reunió d'aquest dimecres, el departament ha anunciat que estudiarà "totes les fórmules legals possibles" per negociar si les eleccions sindicals continuen judicialitzades, en cas que això s'allargui. Segons Interior, les dues parts de la trobada han coincidit en la necessitat de reprendre les negociacions com més aviat millor, després que els representants sindicals hagin apuntat que la situació actual repercuteix en l'àmbit laboral i organitzatiu dels Mossos. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha rebut els assistents.

La reunió d'aquest migdia no ha sigut l'única trobada d'aquesta setmana del departament amb representants de la plantilla de la policia catalana. Membres del sindicat Uspac van lliurar aquest dilluns una carta a la directora de serveis d'Interior en què alertaven que la situació actual dels Mossos posa en risc la seguretat dels agents.

stats