Societat 14/05/2019

Sindicats dels Mossos es tornen a mobilitzar i Buch els respon que les eleccions sindicals no s'han resolt

Un jutjat va fer aturar el recompte del vot per correu i el conseller diu que no hi ha "uns representants legitimats" per negociar

P.e.
2 min
Representants de SAP-Fepol i el col·lectiu Mossos han tallat aquesta tarda el trànsit a la plaça Espanya de Barcelona

BarcelonaSindicats dels Mossos d'Esquadra s'han tornat a mobilitzar per exigir millores laborals. Després de les protestes que ja van fer a finals d'any pel mateix motiu, algunes organitzacions han engegat noves accions aquesta setmana per reclamar al departament d'Interior que reprengui les negociacions. Els sindicats havien frenat les concentracions a principis d'any quan es van fer les eleccions sindicals dels Mossos. Però el recompte del vot per correu de les eleccions està aturat des de fa dos mesos perquè així ho va decidir un jutjat, quan el sindicat Uspac va presentar una querella criminal contra delegats del sindicat SAP-Fepol i funcionaris del departament per irregularitats en el vot per correu.

Amb les noves mobilitzacions d'aquesta setmana, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha respost en una carta que les eleccions sindicals encara no s'han resolt perquè estan pendents "de poder efectuar el recompte d'una part dels vots emesos". Buch ha assegurat que no hi ha "uns representants legitimats" per negociar "mentre no hagi finalitzat aquest procés electoral i s'hagi determinat qui són els representants sindicals que els treballadors públics han escollit". "Sense legitimitat en la representació, no és possible formalitzar acords", ha dit el conseller.

El sindicat Uspac es va concentrar aquest dilluns al departament d'Interior per lliurar una carta en què demanen la dimissió de Buch. Uspac va assegurar que la situació actual dels Mossos posa en risc la seguretat dels agents.

Mentrestant, membres del sindicat SAP-Fepol i la plataforma MosSOS s'han tancat aquest dimarts a la tarda al vestíbul de la comissaria de l'Eixample de Barcelona per demanar al conseller que es reuneixi amb ells. Més tard, desenes de representants de SAP-Fepol i el col·lectiu MosSOS han tallat el trànsit a la plaça d'Espanya de Barcelona per reivindicar millores laborals.

stats