Societat 13/12/2018

Els sindicats dels Mossos deixen la tancada a Interior després d'una proposta de retribució extra

Una de les reclamacions dels representants de la plantilla ha sigut l'equiparació salarial amb els Bombers

Pau Esparch
2 min
Desenes d'agents del cos han ocupat el vestíbul de la seu d'Interior

BarcelonaMembres dels sindicats dels Mossos d'Esquadra i de la plataforma MosSOS han deixat la tancada que mantenien des de les 11 h al departament d'Interior. Els representants de la plantilla han marxat de la seu després que hagin tingut una nova reunió al vespre amb el director general de la policia catalana, Andreu Martínez. A la trobada, segons ha explicat Martínez, el departament ha fet una proposta d'una retribució extra als Mossos que s'acullin a treballar unes hores extres anuals. Interior vol respondre així una de les reivindicacions dels sindicats policials, que reclamen l'equiparació salarial dels Mossos amb els Bombers de la Generalitat.

La quinzena de representants de la plantilla que s'han tancat al departament d'Interior

La proposta ha arribat després que una quinzena de representants de la plantilla es quedessin en una sala de la novena planta de la seu d'Interior, on havien tingut una primera reunió, per exigir millores laborals. Els sindicats policials han acusat el departament d'abandonar la trobada del matí "unilateralment". Més tard, a les 19 h, el director general dels Mossos ha tornat a reunir-se amb la quinzena de representants, que continuaven a la sala. Mentre ha durat la tancada, desenes d'agents del cos han ocupat el vestíbul de la seu d'Interior. Intermitentment també han tallat el trànsit a la cruïlla entre el carrer Diputació i el passeig de Sant Joan, així com al tram de la Gran Via a la plaça Tetuan.

Martínez ha explicat que la proposta de la retribució extra als Mossos s'ha d'enviar al departament d'Economia i a la secretaria de Funció Pública perquè cal el seu aval. Tot i això, ha reconegut que hi ha algunes diferències amb les reclamacions que fan els sindicats. També ha admès que aquesta proposta i el pagament de l'últim tram que falta per assolir l'equiparació salarial amb els Bombers pactada el 2008 depenen dels pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent.

La mobilització d'avui s'ha produït després de la reunió que representants dels sindicats dels Mossos i del moviment MosSOS van mantenir ahir a la seu del departament d'Economia. En aquella trobada agents del cos també van tallar un tram de la Gran Via de Barcelona.

stats