Societat 17/06/2015

El govern d'Ada Colau retirarà la candidatura de Barcelona als Jocs d'Hivern del 2026

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, assegura que aquest esdeveniment "mai no ha comptat amb un consens generalitzat"

Maria Ortega
2 min
Ada Colau presidint la seva primera comissió de govern

BarcelonaDesprés que aquest dimecres hagi transcendit la destitució del director de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus, Òscar Grau, el primer tinent d'alcalde del nou govern de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha concretat que aquest esdeveniment "no és un objectiu" per al nou Ajuntament. Pisarello ha assegurat que aquesta candidatura "mai no ha comptat amb un consens generalitzat". L'equip de govern, doncs, no seguirà endavant amb la candidatura olímpica del 2026. Després d'argumentar falta d'acord polític, l'alcalde Xavier Trias va anunciar, l'octubre del 2013, que la ciutat renunciava a optar als Jocs del 2022 i que es posposava la cita per a quatre anys després. Finalment, però, tampoc no serà el 2026.

L'equip de Colau defensa, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, esdeveniments en un "context mediterrani" i molt pactats amb les entitats. Els alcaldes del Pirineu havien sol·licitat aquest matí a l'equip que encapçala Colau que no tirés la tovallola de la candidatura olímpica, però Pisarello ha deixat clar que els Jocs no estan entre les prioritats del nou govern.

Quan se li ha preguntat si es retirarà la candidatura per als Jocs, Pisarello ha dit que "es faran els passos" que calgui per fer-ho. Els alcaldes de Puigcerdà (Cerdanya), Albert Piñeira, i de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), Albert Batalla, han anunciat que demanaran reunir-se amb la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per exposar-li la necessitat d'optar a aquests Jocs Olímpics.

Trias ja ha lamentat, a través del seu compte de Twitter, l'anunci d'abandonar la cursa per als Jocs d'Hivern. Assegura que Barcelona "gira l'esquena" d'aquesta manera als pobles i ciutats del país.

Colau i Pisarello han comparegut aquest dimecres davant de la premsa després de la primera sessió de la comissió de govern. Una trobada que ha durat unes tres hores i en què s'ha fixat com a prioritari buscar solucions estructurals als desnonaments –Colau es reunirà amb els representats d'entitats bancàries– i fer un cens de nens amb malnutrició per tal de buscar solucions a aquesta "emergència". Sobretot, durant l'estiu, quan tanquen els menjadors escolars.

stats