Societat 25/10/2013

Trias confirma que no s'optarà als Jocs d'Hivern el 2022

L'alcalde de Barcelona al·lega falta de consens polític i es marca l'horitzó 2026 per a la candidatura olímpica

Maria Ortega
2 min

BarcelonaL'anunci oficial s'havia de fer avui, tal com ha avançat l'ARA, i no s'ha fet esperar. L'alcalde de Barcelona ha aprofitat de bon matí per enviar un comunicat i enterrar així de forma definitiva la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus per al 2022 i marcar, com ja havia deixat bastant clar, el camí cap als Jocs del 2026. No hi ha hagut sorpreses en l'argument oficial: Trias al·lega falta de consens polític i s'insta a continuar treballant per aconseguir-lo. De fet, ahir mateix es va tornar a reunir amb els grups municipals i el PP va deixar clar, de nou, que no estava disposat a sumar-se a aquest consens per al 2022, perquè, insisteix, ara la prioritat és la crisi.

L'alcalde fixava com a condició indispensable tenir el suport de PSC, PP i Unitat per Barcelona-ERC tant en el sí als Jocs com a defensar aquesta postura a la posterior consulta ciutadana. I això no es donava. A més, el Comitè Olímpic Espanyol li havia recomanat posposar l'aventura olímpica fins al 2026, i el Comitè Olímpic Internacional també l'havia instat a treballar més per a la promoció dels esports d'hivern a Catalunya.

El culebró de la candidatura, doncs, s'ha acabat aquest divendres de bon matí, després de dilatades negociacions i debats que semblaven situar-se sempre en el mateix punt. "Confio que ho aconseguirem els pròxims anys i ens podrem presentar per al 2026", ha assegurat Trias.

Ha explicat que les reunions d'aquestes setmanes amb els màxims responsables dels grups municipals a l'Ajuntament de Barcelona, del govern espanyol, del Comitè Olímpic Espanyol i del Comitè Olímpic Internacional li han fet veure que "no es donen les condicions per guanyar l'edició del 2022", i que s'han de concentrar els esforços i el compromís per "treballar i aconseguir l'Olimpíada blanca del 2026".

stats