Tribunals

La primera denunciant del donjoan estafador: “Ell tenia un pla per prendre'm els diners”

Cavallé nega enganyar la noia i al·lega que tots dos van decidir portar un ritme de vida elevat

2 min
Judici a Albert Cavallé , l'estafador de l'amor

BarcelonaL’historial judicial d’Albert Cavallé és cada vegada més llarg. A hores d’ara aquest donjoan acumula tres condemnes per estafa i almenys 25 denúncies de noies a qui va seduir amb l’objectiu d’enganyar-les. L’última, el maig passat. Aquest dijous el també conegut com a estafador de l’amor, s’asseu al banc dels acusats per haver-li pres fins a 60.000 euros, a més d’un cotxe, un mòbil i un ordinador a la seva nòvia, de qui va arribar a suplantar la veu per contractar diversos crèdits fins a dilapidar-li els estalvis. L’acusació que representa la jove li demana vuit anys i mig de presó, la petició de pena més alta a què fins ara s’ha enfrontat Cavallé, que ha sortit absolt d’altres judicis. Inicialment la Fiscalia també demanava aquesta pena però finalment l’ha rebaixat a tres anys i mig de presó.

La noia va ser la primera en denunciar Cavallé, tot i que segurament abans ja hi havia hagut altres víctimes, perquè ella mateixa va trobar un correu d’una altra noia enviat a Cavallé en què li recriminava el seu estil de vida: “No em puc creure que encara continuïs estafant noies”, li deia. La denunciant ha explicat que va ajudar Cavallé fins a endeutar-se perquè era la seva parella però també per la “pressió” que ell li feia. Li assegurava que el negoci que tenia amb el seu pare anava malament, que aquella era ”l’única forma” de tirar endavant i que ell li “tornaria tot”. “Jo el vaig creure, totalment”. Després es va adonar que l’estava utilitzant. “¿Vostè pensa que ell li tenia afecte?”, li ha preguntat el fiscal. “No, crec que ell tenia un pla per prendre'm els diners, n’estic totalment segura”, ha respost la noia.

Cavallé ha estat escoltant totes les acusacions com si ell no hi tingués res a veure, de la mateixa manera que ha arribat al judici amb posat fatxenda, amb unes ulleres de sol que li tapaven mig rostre però la mascareta abaixada. Abans d’entrar a l’Audiència, no només s’ha aturat davant de les càmeres sinó que les ha buscat per alimentar el personatge que s'ha anat construint en els últims anys. Dins de la sala ha tornat a defensar els arguments de sempre. “¿Vostè va començar una relació amb aquesta noia per diners?”, li ha preguntat el seu advocat, David Sanz. “No, perquè diners no en tenia”, ha contestat Cavallé, mig assegut a la cadira d’acusat. Cavallé ha negat haver enganyat la noia, contractar crèdits a nom seu o pressionar-la perquè ho fes. Segons ell, eren una parella que “vivien molt bé, molt a full" i ella es va endeutar per poder mantenir aquest ritme de vida però sent conscient del que feia.

La seva defensa ha al·legat que la noia hauria de reclamar els diners que cregui oportuns per la via civil i ha demanat al tribunal que absolgui Cavallé i que enviï el testimoni de la noia als jutjats d’instrucció perquè la investiguin per haver-se quedat el mòbil d'ell i manipular-lo per accedir a les seves converses. La Fiscalia també ha retirat l’agreujant d’abús de relació personal i per això ha rebaixat la petició de pena als tres anys i mig. Malgrat arrossegar tres condemnes, Cavallé ha pogut esquivar l’entrada a presó substituint les penes –poc elevades– per altres mesures. Ara caldrà veure com surt d’aquest nou judici. 

stats