Tribunals
Societat Justícia 04/07/2023

El Don Joan estafador, fugit i amb dues ordres de detenció pendents

L'Audiència de Barcelona mana buscar-lo després que no hagi entrat voluntàriament a la presó per complir una pena que ell mateix va acceptar

2 min
Albert Cavallé somrient després d'escoltar la reducció de condemna fruït del pacte de conformitat a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaLa justícia estreny el cercle contra Albert Cavallé, el també conegut com el Don Joan estafador, que ja acumula cinc sentències fermes en els últims sis anys per estafar diverses dones que l'han denunciat per enganyar-les mentre hi tenia una relació sentimental perquè li deixessin diners que després no tornava. L'última d'aquestes condemnes fermes és fruit d'un acord de conformitat que el mateix Cavallé va acceptar per esquivar els nou anys de presó que li demanaven la Fiscalia i l'acusació particular per enganyar sis dones. Finalment, l'acusació i la defensa van pactar dues penes menors d'un any i nou mesos per estafa i sis mesos per furt. Fa unes setmanes, l'Audiència de Barcelona va requerir l'acusat perquè es presentés voluntàriament a un centre penitenciari. Com que no ho ha fet, ara els magistrats de la sala vuitena han dictat una ordre de cerca, detenció i ingrés a presó.

De fet, és la segona ordre d'arrest que acumula Cavallé. Una jutgessa del penal 1 de Barcelona ja en va dictar una altra l'1 de juny perquè el detinguessin després de saltar-se un judici a finals de maig. Des d'aleshores, està fugit.

Una estratègia de defensa ara fallida

Més enllà de les dues ordres de detenció i les cinc condemnes fermes, Cavallé ha acumulat en sis anys una trentena de denúncies, així com diverses sentències recorregudes, entre les quals una al Tribunal Suprem per una pena que també li va imposar l'Audiència de Barcelona de tres anys de presó per estafar 70.000 euros a la primera dona que el va denunciar. El processat ha sortit absolt de sis procediments més i encara té pendents sis judicis (comptant el que es va saltar al maig).

Com s'explica, doncs, que fins ara hagi esquivat l'ingrés a presó? En part, perquè la seva defensa havia aconseguit la suspensió de les condemnes baixes que havia acumulat fins ara o les havia commutades per treballs en benefici de la comunitat, però sobretot perquè la justícia sempre ha considerat cadascuna de les denúncies de manera independent i això ha facilitat que les penes que se'n derivaven no es consideressin un antecedent a tenir en compte en la resta de casos. Ara, però, l'Audiència de Barcelona ha rebutjat suspendre la pena que va acceptar el mateix Cavallé fa tres mesos i considera que cal que la compleixi entre reixes.

stats