Tribunals
Societat Justícia 24/02/2022

Suspesos de sou i feina dos dels treballadors de Brians 2 detinguts per un cas de drogues

Els onze detinguts en l'operatiu a la presó es troben en llibertat amb càrrecs, però el jutge ha retirat el passaport a vuit dels investigats

2 min
El centre penitenciari Brians 2 en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'operatiu contra una presumpta trama de narcotràfic amb epicentre a la presó de Brians 2 dimarts es va tancar amb onze detinguts, entre ells tres funcionaris del centre penitenciari i un treballador del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), a qui s'investiga per facilitar que un grup de presos entressin droga a la presó i hi trafiquessin. Segons fonts properes al cas, dos d'ells han quedat suspesos de sou i feina, després de declarar davant de la jutge de Martorell que porta el cas. Es tracta d'una funcionària de la presó i del treballador del CIRE.

Els altres dos funcionaris tampoc es reincorporaran al seu lloc de feina a Brians 2 perquè estan de baixa, segons les mateixes fonts consultades. En les pròximes hores la direcció del centre i la Direcció de Presons de la Generalitat també decidiran si se'ls aplica alguna altra mesura disciplinària.

Pel que fa als presos arrestats en el marc de l'operatiu antidroga, inicialment van ser traslladats al departament especial de la presó, mentre treballadors del centre escorcollaven les seves cel·les per ordre dels Mossos, a la recerca de pistes del cas, com ara telèfons mòbils o part de la droga que havien aconseguit introduir a la presó. A hores d'ara tots ells han tornat al règim ordinari, tot i que en cel·les separades.

Declinen declarar

Vuit dels onze detinguts dimarts han passat aquest dijous a disposició de la jutge titular del jutjat d'instrucció 6 de Martorell que porta el cas, entre ells la funcionària de Brians 2 i el treballador del CIRE. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tots vuit s'han acollit al seu dret a no declarar. El jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs, però els ha retirat el passaport, els ha prohibit sortir del país i els obliga a comparèixer en seu judicial cada 15 dies. Els Mossos van deixar en llibertat els altres tres arrestats, sobre qui no pesa cap mesura cautelar, tot i que segueixen investigats en la causa.

Els investigadors sospiten que els tres funcionaris i el treballador del CIRE arrestats facilitaven que membres de l'organització poguessin introduir droga a la presó. Ara intenten esbrinar si també haurien col·laborat activament en l'entrada de les substàncies. Dimarts els Mossos també van escorcollar diversos domicilis, entre els quals els dels funcionaris implicats en la presumpta trama. La jutge del cas ha aixecat el secret de sumari de les actuacions.

stats