Societat 17/04/2018

L'os Goiat ataca mortalment una euga a la Vall d'Aran

Fa tres setmanes l'animal també va causar danys a dos ruscos

Acn
1 min
L'euga atacada

BarcelonaL'os Goiat, alliberat al Pallars en el marc del programa Piroslife l'any 2016, hauria mort una euga el cap de setmana passat a Bausen (Vall d'Aran), poques setmanes després de sortir del seu cau d'hibernació, situat en aquesta comarca del Pirineu. L'animal va ser localitzat a la zona on es va produir l'atac, entre el 14 i el 15 d'abril, gràcies al collaret que porta amb senyal GPS.

Tècnics del Consell General d'Aran es van desplaçar fins al lloc dels fets per documentar els danys i buscar excrements i altres rastres de l'os. A més, també han instal·lat càmeres automàtiques per poder-lo fotografiar si torna.

Aquest és el segon atac del Goiat que es produeix al municipi aranès aquest any, ja que fa unes tres setmanes va provocar danys a dos ruscos.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha explicat que aquest últim atac del Goiat, del qual ha dit que s'ha d'acabar de confirmar, "demostraria l'agressivitat d'aquest os". En aquest sentit, també ha indicat que en els últims cinc dies també hi ha hagut un altre atac en territori francès. L'any passat l'os ja va marxar a l'estiu cap a França i va tornar a Catalunya a la tardor per hibernar.

stats