Societat 22/12/2019

"Teruel hoy sí que existe": el centre aragonès de Reus que ha repartit 320 milions d'euros

El Cachirulo va reservar 80 sèries del 26.590 en una administració de Salou per fer-ne participacions

Esther Mirall
3 min
Celebració davant el centre aragonès "El Cachirulo" de Reus

Reus / SalouLa sort té aquest Nadal el nom d'El Cachirulo, el centre aragonès de Reus. Aquesta entitat sempre compra la loteria a la mateixa administració de Salou, la d'El Pilar, al carrer Barcelona número 10, que tenia 90 sèries de la grossa, el 26.590. D'aquestes 90 sèries, 80 van quedar reservades per El Cachirulo, que les ha distribuït en forma de participacions: en total, 320 milions d'euros.

L'administració número 1 de Salou, on s'han venut 90 sèries de la grossa de la rifa de Nadal

El president d'El Cachirulo, Josep Allueva –històric líder veïnal de Reus i exregidor socialista– ha explicat que al juliol ja encarreguen les participacions per vendre-les, ja que és una font de finançament per aquest centre que aviat celebrarà el mig segle de vida. Allueva ha dit que la majoria dels 200 socis del centre tenien paperetes, així com altres persones de Reus, però està segur que la sort ha arribat molt més enllà: "Sé que alguns han repartit participacions als seus pobles i han intercanviat el número amb les seves famílies a l'Aragó", ha dit.

"Teruel hoy sí que existe", ha cridat, eufòric, Perico Martínez, un dels socis d'El Cachirulo de Reus agraciat amb el primer premi, mentre ruixava altres premiats, curiosos i els mitjans de comunicació en un ambient d'eufòria desfermada. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (Junts x Reus) s'ha apropat fins a aquest centre cultural per felicitar els premiats. "Estem molt contents, anirà molt bé a moltes famílies i és la millor campanya de Nadal que podíem imaginar", ha dit l'alcalde que ha assegurat que, tot i que ell sempre va als actes d'El Cachirulo, no li ha tocat res: "L'alegria és la mateixa", ha assegurat. Quan ha arribat al centre, els concentrats estaven cantant una jota.

L'eufòria ha fet que els càntics es repetissin diverses vegades:

Un dels primers socis, Nicolás Gracia, ha venut 300 euros i també ha regalat molta loteria. "A mi només em queda un dècim i a la meva edat, ja no sé ni què em fa il·lusió per gastar-lo, però segur que he portat moltes alegries", ha dit.

Molt més clar ho té la Sandra, que es gastarà els diners "en uns bons regals per Nadal, un viatge a Nova York i tapar forats". Ho explica amb un somriure que li desborda la cara, molt diferent al rostre impassible del seu fill de 15 anys, que es limita a respondre amb un "sí" quan li pregunten si està content. La seva mare diu que "està en xoc, no s'ho creu encara" i li diu que per Reis li caurà un "ordinador nou per jugar, que fa temps que demana".

També s'ha apropat fins a El Cachirulo un emocionat Ricardo, que ha dedicat el premi als seus pares, perquè cada any li regalen participacions de l'entitat i aquest cop no ha estat una excepció. Li ha dit la seva dona mentre ell encara era al llit i explica que no s'ho ha cregut. "No dona, no, no ho deus haver mirat bé", li ha respost.

No s'ho acaba de creure, tampoc, la Mari Carmen Cabello. "Estic tremolant, sortia a esmorzar i ho he sabut", deia, encara estupefacta. Amb els diners "algun caprici caurà", explica, efectivament tremolant, aquesta afortunada. Com si fos una premonició, a la porta d'El Cachirulo, al costat del dècim premiat, hi llueix un cartell que diu "Academia de magia. Aprende a hacer magia".

stats