Societat 07/08/2017

Maneres d'evitar les cues a l'aeroport del Prat (cada vegada més conegudes)

El control de seguretat del pont aeri o dels vols regionals són algunes de les opcions més ràpides, tot i que els passatgers ja les tenen més detectades

Josep Ferrer
2 min
Una cua a la T2

BarcelonaLes llargues cues que des del 24 de juliol pateixen els passatgers de l'aeroport del Prat han fet que fins ara més de 1.000 persones hagin perdut el seu vol. Divendres, en la primera jornada de la vaga parcial convocada pels treballadors d'Eulen, el caos es va intensificar i es van registrar cues de fins a dues hores en algun moment del matí. Aquest dilluns, en la tercera jornada, de moment les cues han deixat fins a una hora d'espera.

A la terminal 1 del Prat hi ha dues maneres, cada vegada més conegudes, per intentar evitar les llargues cues que hi ha al vestíbul central. Una és accedir al control a través de l'entrada que hi ha al pont aeri, i una vegada s'ha superat el control de seguretat caminar una mica més fins a la porta d'embarcament corresponent. També es pot entrar a través de la terminal de vols regionals. Els dos accessos són en un extrem i a l'altre de l'aeroport, i s'hi pot accedir des de la planta dos, la d'arribades.

El control de vols regionals del Prat, aquest matí

Però aquest dilluns al matí tant el control del pont aeri com el dels vols regionals s'han omplert de més passatgers del que és habitual. Continuen essent algunes de les opcions per superar els controls de seguretat sense fer una cua tan excessiva com al vestíbul principal de la T1, però els viatgers ja les tenen més detectades i aquest matí s'està comprovant. De fet, al control del pont aeri avui només hi ha un dels dos llocs de pas obert i la cua s'ha allargat més, malgrat que encara es manté com una alternativa al vestíbul central del Prat.

Imatge d'avui del control del pont aeri de la T1 del Prat

Una altra opció és el carril ràpid, opció que ofereixen les companyies aèries pagant un sobrecost en el bitllet. Aena també oferia aquest servei per quatre euros, però ara l'ha anul·lat. El carril ràpid d'Aena és preferent, a més, per a famílies amb nens petits i persones amb mobilitat reduïda. Durant unes hores també ha estat col·lapsat, però tot i així hi havia menys cua que accedint pels controls principals de la T1.

A la T2, l'única manera de fer una mica menys de cua és accedint a la zona d'embarcaments per la zona C de la terminal, la de l'antic pont aeri, on opera només EasyJet. El problema és que per arribar-hi s'ha de caminar força per l'exterior de la terminal, i després, un cop superat el control, també s'ha de caminar força fins a arribar a la porta d'embarcament.

stats