Societat 23/12/2018

Cinc detinguts a Barcelona per llançar objectes contra els Mossos després d'una manifestació animalista

Unes 3.500 persones es van concentrar ahir a Barcelona contra la mort a trets d'una gossa per part d'un agent de la Guàrdia Urbana

Acn
1 min
Manifestació animalista a la plaça Espanya

BarcelonaCinc persones han sigut detingudes per desordres públics per llançar objectes contra els Mossos d'Esquadra després d'una manifestació, ahir dissabte, convocada pel PACMA i altres col·lectius animalistes que protestaven contra la mort a trets d'una gossa per part d'un agent de la Guàrdia Urbana.

Els fets van tenir lloc passades les 22 h hores a la plaça Espanya. Segons han explicat a l'ACN fonts policials, la mobilització ja havia acabat i un grup de persones va llançar ampolles, llaunes i altres objectes contra la línia policial. La protesta, d'unes 3.500 persones, havia passat per la plaça Sant Jaume, on els concentrats havien reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que es depuressin responsabilitats per la mort de la gossa Sota.

Més tard un centenar de persones es van desplaçar fins a la plaça Espanya i van tallar la Gran Via durant uns minuts, fins que els van desallotjar els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, que van carregar contra els concentrats.

"No permetrem que les explicacions confuses i corporatives de la Guàrdia Urbana i de l’Ajuntament de Barcelona tapin l’escàndol", va assegurar a través de les xarxes socials el Partit Animalista.

Segons el PACMA, Ada Colau ha convertit Barcelona "en un infern per als animals" arran "dels coloms exterminats, senglars sacrificats, els Tres Tombs i les restriccions als ciutadans que conviuen amb gossos".

Les entitats animalistes han anunciat que portaran el cas a la fiscalia perquè investigui els fets.

stats