Protestes per Pablo Hasél
Societat 04/05/2021

Mantenen a la presó sis dels vuit detinguts per la furgoneta cremada de la Urbana a Barcelona

L'Audiència ja va deixar en llibertat dues de les empresonades pels aldarulls durant les protestes per Hasél

C.L.A
2 min
La furgoneta de la Guàrdia Urbana en flames durant l'última nit d'aldarulls per les protestes.

Sis dels vuit detinguts per haver cremat una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona durant una nit d'aldarulls en les protestes per Pablo Hasél hauran de continuar en presó preventiva. Així ho ha decidit l'Audiència de Barcelona, que ha desestimat els recursos presentats pels acusats –cinc italians i una francesa–, que hauran de continuar entre reixes a l'espera del judici. Divendres passat la secció desena va deixar en llibertat l'única catalana dels empresonats. L'altra detinguda, una dona italiana de 35 anys, va ser alliberada a finals de març després que el seu advocat provés amb imatges que els Mossos d'Esquadra s'havien equivocat de persona.

Una actuació "coordinada", segons el jutge

En les interlocutòries presentades, les magistrades exposen que, segons la versió dels policies que s'havien infiltrat de paisà entre els manifestants, els arrestats formaven part d'un grup de 15 persones que aquella nit van actuar de manera "coordinada" i van provocar "danys" a caixers i mobiliari urbà, així com en diverses botigues. El tribunal assegura que els Mossos d'Esquadra tenen prou indicis contra ells per atribuir-los delictes greus contra l'ordre públic i intent d'homicidi del conductor de la furgoneta.

Els arrestats eren estrangers, la gran majoria italians, i quatre d'ells vivien junts en una casa ocupada de Mataró, motius pels quals el tribunal considera que no hi ha "arrelament suficient" per anul·lar el risc de fuga. Però el tribunal admet que, si bé en el moment de la detenció es desconeixia quan acabarien les protestes i existia risc de reiteració del delicte, actualment "la ciutat ha recuperat la calma i res fa sospitar que tornin a repetir-se". Tots vuit arrestats estan investigats per intent d’homicidi, atemptat a l’autoritat, desordres públics, danys, manifestació il·lícita i pertinença a grup criminal.

stats