SOCIETAT
Societat 08/04/2012

Martínez Sistach respon el bisbe d'Alcalá de Henares i demana respecte per als homosexuals

El cardenal arquebisbe de Barcelona ha subratllat que els gais "tenen tota la dignitat i el respecte de l'Església". "No podem ser gens ideològics amb la cosa religiosa", ha afirmat Sistach

Acn
1 min

BarcelonaEl cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach ha subratllat que l'Església s'ha d'obrir a altres ideologies més enllà de la catòlica i que no ha d'ideologitzar el fet religiós. "No podem tancar-nos, no podem ser gens ideològics amb la cosa religiosa", ha defensat el cardenal Martínez Sistach en declaracions aquest diumenge a Catalunya Informació. "És quelcom molt innat en la persona. Surt més fort o més fluix, ara o més endavant però per a qui més qui menys la qüestió religiosa és la gran qüestió", ha assenyalat Martínez Sistach.

Martínez Sistach també ha fet referència a l'homilia del bisbe d'Alcalà de Henares, Juan Antonio Reig Pla, en què va vincular homosexuals i prostitució, i va situar aquest col·lectiu a l'infern. En aquest sentit, ha assenyalat que els homosexuals "són persones com les altres, que tenen tota la dignitat i el respecte de l'Església" i ha precisat són les actituds les que diferencien unes persones de les altres. "Segons la nostra fe, les nostres actituds poden ser bones o no", ha sentenciat el cardenal Martínez Sistach.

stats