Societat 07/12/2016

Méndez de Vigo defensa que és el moment de fer "un pacte d'estat" en ensenyament

El ministre d'Educació, Cultura i Esports defensa un MIR per als professors

Ara
2 min
Els mestres són la clau de la millora educativa.

BarcelonaEl ministre d'Educació, Cultura i Esports i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha mostrat satisfet per la celeritat amb què s'ha creat una subcomissió parlamentària per abordar la reforma del sistema educatiu i ha recordat que "només ha passat un mes des del pacte d'investidura". El ministre ha defensat que el "pacte d'estat" en matèria educativa és necessari per "no haver de canviar les lleis educatives cada 4 anys". Méndez de Vigo s'ha mostrat optimista perquè, segons ha dit, els espanyols ho volen: "La gent del carrer m'ho demana", ha explicat durant una entrevista a Ràdio Nacional.

El ministre ha defensat que "el sistema educatiu espanyol està bé", de manera que no cal transformar-lo radicalment, però sí que ha reconegut que "cal millorar-lo i intentar fer-ne un de nou". A preguntes dels periodistes també s'ha referit a la possible creació d'un MIR per a professors. El ministre ha explicat que aquest és un dels punts que cal negociar amb la resta de formacions, però ha avançat que a ell li sembla "una bona idea". Méndez de Vigo ha apuntat que "en l'àmbit sanitari ha donat bons resultats" i que ara caldrà veure com "s'adequa" al sistema educatiu. Méndez de Vigo també ha avançat que els canvis haurien de potenciar "l'autonomia i l'autoritat" dels professors, ja que, segons ha dit, "és clau" per a la millora del sistema.

El ministre també s'ha referit a l'informe PISA, que deixa els estudiants espanyols en millor posició que a la passada edició. "Hem millorat perquè els resultats comparativament són millors", ha dit el ministre, i ha afegit: "Des del ministeri estem satisfets". Segons ha apuntat, aquesta millora no es deu a la Lomce, ja que "encara no es nota la seva influència". Tot i la millora en les avaluacions, ha advertit que l'informe ha de "fer reflexionar" perquè encara hi ha notables diferències entre les comunitats autònomes.

Football Leaks

El ministre s'ha referit també a l'escàndol de l'informe Football Leaks, segons el qual alguns futbolistes estarien defraudant a Hisenda. Cristiano Ronaldo podria haver estafat 150 milions d'euros. El ministre ha assegurat: "Tots som igual davant la llei", i ha afegit que "ningú es pot creure que hi hagi una vara diferent per mesurar" el frau, en referència a algunes acusacions que apunten que s'ha protegit Cristiano Ronaldo mentre s'empaitava Leo Messi, acusat d'evadir 4 milions d'euros. "L'Agència Tributària tracta a tots igual", ha assegurat. Tanmateix, el ministre ha criticat que el jutge hagi prohibit la difusió de les informacions de Football Leaks a Europa. "Em sorprèn la prohibició i no tindrà cap efecte. I les coses que no tenen cap efecte, més val no fer-les".

stats