Publicitat
Publicitat

Nadal gebrat i ambient de ple hivern durant els últims dies de l'any

Demà el vent de nord començarà a bufar amb alguns cops forts al nord. El temps canviarà clarament durant el cap de setmana

Matí de Nadal força fred i amb moltes glaçades: és un dels més freds dels últims anys, tot i que queda lluny, per exemple, del Nadal de 2001. Aquell any la gran nevada que havia caigut una setmana abans va deixar el país congelat uns quants dies. D'entre les temperatures més baixes d'aquest matí destaquen: Das -10 graus, la Seu d'Urgell -6, Esterri d'Àneu -6, Vic -5, Ripoll -4, Manresa -3, Girona -3, Olot -3, Reus -1, Lleida 1, Tarragona 2, Barcelona 4. En alguns casos, com el de l'aeroport de Reus, és el matí de Nadal més fred des de 2006, i en general les temperatures són entre 5 i 10 graus més baixes que el Nadal anterior. En molts indrets, com ara Vic, Olot, Das, la Seu d'Urgell, Sant Cugat del Vallès i Reus, aquest és matí més fred des que va començar la tardor. 

El sol continuarà desaparegut a Ponent, i el més probable és que avui tampoc se'l vegi. En aquest sector el dia tornarà a ser molt fred, amb temperatures que al migdia no passaran dels 2 o 3 graus. A la resta se superaran els 10 amb facilitat, però a pocs indrets se superaran els 15 graus al centre del dia. Ambient d'hivern amb alguns núvols prims, a la tarda un front taparà el cel al nord del Pirineu i podria deixar-hi fins i tot algunes volves de neu.

Per Sant Esteve un dels elements a tenir en compte serà el vent; la tramuntana bufarà amb cops puntualment forts als cims del Pirineu, a l'Empordà, al Rosselló i al nord de les Balears. Les onades superaran els dos metres al nord de la Costa Brava i també al nord de Menorca. El vent s'escolarà poc per la vall de l'Ebre, fet que fa pensar que les boires persistiran.

El cap de setmana el temps canviarà més clarament. Dissabte serà un dia molt ventós, un vent sec d'entre ponent i mestral que, ara sí, s'endurà les boires i farà que la sensació de fred augmenti clarament de dia. Probablement hi haurà cops de més de 50 km/h a moltes comarques, i ratxes puntualment fortes no només en els indrets on el vent hi és més habitual. A última hora començarà a nevar al vessant nord del Pirineu.

Diumenge al matí la nevada es farà més general al Pirineu i afectarà totes les cotes. Al matí cauran ruixats puntuals també en altres comarques, sobretot al nord-est. El vent girarà a nord i bufarà amb cops forts sobretot al Pirineu i en àmbits com l'Empordà. Aquest vent obrirà la porta a una massa d'aire fred que mantindrà la sensació de ple hivern durant l'última setmana de l'any. Probablement de nit les temperatures no baixaran més del que ja estan baixant aquests dies, però de dia l'ambient serà més fred. La baixada de temperatures pot arribar a ser d'entre 15 i 20 graus a les cotes altes del Pirineu.

A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT