Els boscos del Vallès, epicentre del temporal de vent

Les imatges i vídeos que van apareixent a les xarxes aquests dies mostren la devastació del temporal de vent en aquest sector

Que el temporal de vent va afectar molt especialment el Vallès és una cosa que ja sabíem, però a mesura que ha anat passant la setmana cada cop han estat més les fotos i vídeos que han aparegut d'aquestes afectacions als boscos. Protecció Civil de la Garriga ha penjat un vídeo gravat mitjançant un 'drone' on es fa evident la gran quantitat d'arbres tombats en algunes zones. Més espectacular és encara el vídeo gravat en helicòpter per l'ADF de Sabadell al bosc de Can Deu. En general les fotografies més excepcionals són les dels boscos al voltant de Sabadell, Matadepera i Castellar del Vallès, on, vistes les afectacions, sembla probable que les ratxes de vent arribessin a superar els 150 km/h.

L'explicació d'aquesta especial afectació en aquest sector podria ser d'una banda que el vent agafés força enfilant la serralada Prelitoral i, en superar-la, baixés amb una especial intensitat. Els tècnics del Meteocat han detectat, a més a més, que en aquell moment hi havia una inversió tèrmica just per sobre d'aquesta serralada, fet que podria haver canalitzat molt el vent cap a les capes baixes de l'atmosfera. Tot plegat hauria donat lloc a un desplomament molt sobtat i violent d'aire en una sola direcció, el que s'anomena un esclafit.

 

Més continguts de