Publicitat
Publicitat

El gran tifó 'Talim', una amenaça pel Japó

Fins a cinc pertorbacions tropicals estan actives ara mateix entre l'Atlàntic i el Pacífic

Sumades les de l'Atlàntic i les del Pacífic són cinc les borrasques tropicals que estan actives a hores d'ara a l'hemisferi nord. La més important és sens dubte el tifó 'Talim', un gegant de categoria 4 sobre 5 que es troba situat al nord-est de Taiwan i que es desplaçarà cap al Japó al llarg dels dies vinents.

Segons les últimes observacions de l'agència meteorològica del Japó aquest tifó porta associats vents de fins a 250 km/h, i la franja amb ventades de més de 90 km/h s'estén fins a 200 quilòmetres. Es preveu que d'aquí a 48 hores la part més activa del tifó afecti de ple l'illa de Kyushu encara sent un tifó de categoria 3, i posteriorment creuarà el país de sud-oest a nord-est perdent cada cop més força.

El servei meteorològic del Japó ja ha activat els avisos per tifó a les zones marines del sud del país. El tifó també ha posat en alerta Taiwan durant els últims dies, però finament l'ull de la pertorbació s'ha acabant desplaçant més al nord del previst, fet que ha evitat danys importants a l'illa.

Cinc borrasques tropical al mateix temps

A part del 'Talim', el Pacífic ha engendrat un altre tifó durant els últims dies, es tracta del 'Doksuri', una borrasca que categoria 2 que afectarà amb força el nord del Vietnam els dies vinents.

Tampoc al voltant d'Amèrica hi ha tranquil·litat, l'huracà Max s'ha convertit fa poques hores en un pertorbació tropical de categoria 1 al Pacífic, i es preveu que afecti la costa oest de Mèxic durant les pròximes hores. L'huracà tocarà terra a l'estat de Guerrero, lleugerament al sud d'Acapulco. L'huracà 'Jose' també està actiu a l'Atlàntic però tot fa pensar que finalment no serà una nova amençara per Amèrica del Nord. Una cinquena borrasca tropical encara sense nom s'ha gestat a l'est del Pacífic durant les últimes, però per ara tampoc s'entreveu una amenaça.

Tifó i huracà són sinòmins per definir les potents borrasques tropicals, el primer es fa servir al Pacífic i l'altre a l'Atlàntic.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT