Méteo especial: cap de setmana amb calor i pocs ruixats

Cap a mitjans de la setmana que ve la temperatura tornarà a recular

Els aiguats i les tempestes de les últimes hores han fet que aquest matí la boira fos protagonista en alguns punts de la Catalunya Central. En general el dia ha començat amb molt de sol, però el pas d'un front enterbolirà el cel a mesura que avanci el dia. Tot i els núvols, avui encetem una treva pel que fa a les precipitacions: aquesta tarda cauran algunes gotes en punts del Pirineu Occidental, però en general ja no farà falta el paraigua. Durant el dia els núvols seran més espessos a la meitat oest que no pas a la costa.

Demà en general tampoc plourà, però igualment els intervals de núvols enterboliran el cel a estones. A última hora s'escaparan xàfecs puntuals al voltant dels Ports i en punts del Pirineu Occidental, però seran fenòmens bastant aïllats.

El temps s'embolicarà més de cara a diumenge. Diversos ruixats i tempestes afectaran les comarques de l'extrem oest de cara a la tarda i al vespre, i alguns podrien ser forts, tant al Pirineu i Prepirineu occidentals com al voltant del Montsec i en alguns sectors de la Franja. El dia serà més ennuvolat i més insegur en general, però a la resta de comarques la pluja només es presentarà de manera molt puntual.

Aquest cap de setmana la temperatura s'enfilarà clarament. Demà s'acostarà una massa d'aire càlid que farà pujar la temperatura fins als 30º en algunes comarques de Ponent i també en àmbits com l'Empordà i el Rosselló. Tot i la pujada de la temperatura, el vent de sud evitarà que la sensació tèrmica sigui molt alta.

Tot i el canvi de temps de diumenge, en l'inici de la setmana que ve l'ambient continuarà sent càlid a l'interior i xafogós a la costa. Al voltant de dimecres arribarà una massa d'aire més fresc que frenarà novament el termòmetre. Hi ha poques opcions que la calor es comenci a fer angoixant durant el tram central del mes de juny.

La setmana que ve començarà amb molt de sol i pocs ruixats de tarda, però entre dimecres i dijous és probable que la inestabilitat torni a augmentar. Al centre de la setmana segurament hi tornarà a haver xàfecs de tarda al Pirineu i en moltes comarques de Girona i de Barcelona.

Més continguts de