Cap de setmana de calor més continguda i alguns ruixats

Aquesta vespre els xàfecs s'estendran pel Pirineu i podrien arribar a afectar més comarques

Tarda menys calorosa que la d'ahir. Avui les temperatures màximes més altes han estat els 33 graus del Pantà de Siurana, els 32 de Benissanet, o els 31 de Tortosa i Lleida. La baixada més contundent s'està produint al vessant nord del Pirineu, ahir a la tarda es va arribar 29 graus a Vielha, mentre aquesta tarda a les 5 el termòmetre marcava 14 graus a la capital de la Vall d'Aran. Aquesta és la diferència de temperatura entre les 5 de la tarda d'avui i les 5 d'ahir.

En algunes zones de la costa aquesta nit ha tornat a ser de mal dormir per ser maig. Al Tibidabo i al centre de Barcelona la mínima no ha baixat dels 20 graus, i fins i tot indrets interiors com Margalef o la Pobla de Cérvoles han registrat matinades tropicals. Aquest migdia la temperatura començarà a recular i avui ja no es repetiran les màximes de fins a 35 graus que ahir va haver-hi per exemple a Seròs, al Segrià. La calor encara serà marcada, però en general el termòmetre es quedarà un o dos graus més curt que ahir.

Avui el temps serà més variable que els últims dies. El dia ha començat amb algunes boires a les Terres de l'Ebre, però en general al matí només hi haurà bandes de núvols prims. A la tarda el cel quedarà més enterbolit i descarregaran alguns ruixats irregulars, sobretot a última hora. Els xàfecs i les tempestes afectaran bàsicament el Pirineu i alguns punts del Prepirineu, però no són descartables ruixats més puntals en comarques de la Catalunya Central o de Ponent de cara al vespre.

Demà també serà un dia de cel enterbolit en moltes comarques, però en general els núvols només esmorteiran el sol. A la tarda els ruixats seran més aïllats i només afectaran alguns punts del Pirineu. Dilluns els xàfecs tornaran a guanyar terreny i el dia serà insegur en moltes comarques de la meitat oest, ja no només a la tarda sinó fins i tot al matí. En general seran pluges minses, però en alguns punts del Pirineu i Prepirineu occidentals aquest dilluns s'hi podrien acumular més de 10 l/.

La calor més intensa seguirà anant a la baixa els pròxims dies: demà la temperatura recularà dos o tres gras més, i de cara a dilluns en algunes comarques de l'oest la baixada serà de més de 5 graus. Les temperatures de més de 30 graus quedaran esborrades demà i dilluns. Dimarts repuntarà el termòmetre, però en general tota la setmana que ve la temperatura es mantindrà en nivells més baixos que els últims dos dies. Calor més moderada i més normal per a ser els últims dies de maig.

Pel que fa a l'estat del cel, no hi ha indicis que les pluges puguin guanyar terreny més enllà dels xàfecs de dilluns. La setmana que ve tindrà molts dies de sol, i si bé és cert que les nuvolades de tarda deixaran alguns ruixats més que els últims dies al Pirineu i Prepirineu, en general les opcions de pluja seran baixes com a mínim fins al cap de setmana que ve.