Cap de setmana amb molt de sol a l'espera de més pluja

Avui la temperatura fregarà els 20 graus després d'un matí encara amb algunes glaçades

Escolta aquí la previsió del temps

Aquest migdia el termòmetre ha pujat força més que ahir en algunes comarques de l'oest i del Pirineu. El vent de sud ha provocat que la temperatura més alta del dia s'hagi registrat a la Vall d'Aran, a Arties avui s'ha arribat a 21 graus i a Vielha a 20. D'entre les màximes d'avui també destaquen els 21 graus de Vallirana i els 20 de Lleida, Girona i la Seu d'Urgell.

Demà començaran a arribar algunes bandes de núvols. En general el sol predominarà, però a les Terres de l'Ebre i en punts de la Costa Daurada el cel serà més variable i mig ennuvolat. L'ambient no canviarà gaire, la temperatura no pujarà més que avui.

Dilluns tornaran les precipitacions, el pas d'una nova borrasca activa farà ploure a la majoria de comarques. En molts indrets de la costa i del prelitoral seran pluges minses, però al Pirineu i en moltes comarques interiors i del sud del país s'hi podrien acumular més de 5 o més de 10 l/m2. La setmana que ve no serà tan plujosa com aquesta, però els canvis de temps s'aniran repetint. Dimarts el sol encara costarà de veure. Al centre de la setmana probablement tornarà a fer sol, però és molt possible que a partir de divendres tornem a entrar en un escenari de molta variabilitat i possibilitat de xàfecs sobtats. Encara hi ha molta incertesa, caldrà seguir-ho.

El canvi de temps de dilluns frenarà la pujada de les temperatures dels últims dies. La setmana que ve començarà amb migdies una mica més freds. No hi haurà un retorn a l'ambient d'hivern que hem tingut aquesta setmana, però els pròxims set dies tampoc es dispararà el termòmetre. Bona part de la setmana que ve la passarem amb temperatures bastant normals o fins i tot una mica baixes per a l'època.