Méteo especial: temps més insegur com més avanci el cap de setmana

Divendres i dissabte els ruixats i tronades de tarda guanyaran protagonisme

Una massa de núvols ha fet que aquest dijous hagi començat amb el cel bastant tapat a Ponent i al sud. Avui la temperatura mínima ha baixat respecte a ahir en àmbits com l'Empordà, però en canvi al pla de Lleida els núvols han fet que la nit fos molt suau. Amb el pas de les hores aquests núvols s'aniran esqueixant, però aquesta tarda hi haurà més ruixats i tronades que ahir. Els xàfecs afectaran sobretot el Pirineu i el Prepirineu, tot i que puntualment arribaran també a la Catalunya Central i al voltant del Montsec.

Demà la inestabilitat anirà a més, els xàfecs de tarda seran més abundants i més extensos al Pirineu i el Prepirineu, i també afectaran molts punts de la Catalunya Central, altiplà central i fins i tot algunes comarques prelitorals. En general no s'acostaran fins a la costa. Demà, un cop formades, les tempestes es desplaçaran poc, cosa que fa pensar que pot haver-hi acumulacions d'aigua importants de manera molt local.

S'acosta un cap de setmana que per a alguns serà llarg i que estarà marcat també per les tempestes de tarda. Els últims mapes del temps fan pensar que dissabte els ruixats tornaran a afectar moltes comarques del Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya Central, on fins i tot seran més abundants que divendres. A la tarda alguns ruixats arribaran fins al prelitoral o fins i tot arran de mar, sobretot a les comarques de Girona.

Diumenge començarà amb sol, però a la tarda i vespre els núvols augmentaran en general. El temps es farà cada cop més insegur, i entre el vespre de diumenge i dilluns al matí els ruixats irregulars podran afectar moltes comarques, tot i que no s'entreveuen precipitacions abundants. Dels tres dies del cap de setmana llarg dilluns es presenta com el més ennuvolat i el més fred. En algunes comarques del centre i de l'oest la temperatura màxima de dilluns serà fins a 5 graus més baixa que la d'avui.

Més continguts de