Pendents del canvi de temps que arribarà demà a la nit

Avui hi ha la possibilitat d'alguns ruixats al litoral central i a l'interior del nord-est

Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta nit hi ha hagut alguns ruixats en punts del Maresme que han afectat poblacions com Calella i Caldes d'Estrac. Ara bé, en el cas d'Arenys de Mar i de Canet de Mar el xàfec ha sigut intens i en poca estona s'han acumulat 47 l/m2 i 30 l/m2, respectivament. Això ha fet baixar alguns rials, com el del Bareu.

Aquesta situació d'inestabilitat al litoral continuarà al llarg de la jornada d'avui. El sol s'intercalarà amb algunes nuvolades que, a partir de migdia, poden deixar algun xàfec aïllat entre el Garraf i el Baix Empordà. A part, a la tarda els núvols també aniran a més a l'interior del nord-est, on fins i tot s'espera algun ruixat. A la resta del país, en canvi, dominarà l'ambient assolellat.

La temperatura serà semblant a la d'ahir, amb valors de 23 ºC a 28 ºC en bona part del territori. Tot i això, al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida el termòmetre s'enfilarà fins a valors de 30 ºC a 32 ºC.

De cara a la pròxima matinada i fins demà a mig matí es mantindrà la possibilitat d'algun xàfec local al litoral central i al Camp de Tarragona. Tot i això, començarem el dilluns amb pocs canvis. En general farà sol durant bona part del dia a la majoria de comarques, tot i alguns intervals de núvols que a estones deixaran el cel mig ennuvolat a l'est del país. Ara bé, al llarg de la tarda començarà a augmentar la nuvolositat i, al final del dia, ja podrà començar a ploure.

Canvi important de temps

Caldrà estar molt pendents de la situació que es presenta de cara a dimarts. Serà de matinada quan les pluges podran afectar a la majoria de comarques i, fins i tot, podran ser fortes i anar acompanyades de tempesta. Seran menys probables a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Al llarg del matí els xàfecs més intensos aniran avançant cap a l'est i acabaran marxant mar enfora, però encara podrà ploure de manera dispersa.

Un altre fet destacat d'aquest canvi sobtat de temps serà la notable davallada de les temperatures. L'ambient de dimarts serà més propi de mitjans o finals d'octubre, amb valors per sota dels 20 ºC al llarg del dia a gairebé tot el territori. Aquesta fresca farà baixar la cota de neu per sota dels 2.200-2.500 metres, de manera que podrà nevar una mica als cims més alts del Pirineu.

Tot sembla indicar que per la Diada no caldrà patir gaire pel temps, però s'haurà de seguir amb atenció què diuen els mapes del temps d'avui i demà per acabar-ho de confirmar. Malgrat que encara durant el matí hi podria haver algun ruixat dispers, la borrasca s'allunyarà i portarà els xàfecs més intensos al País Valencià i a punts de les Illes. A la tarda les clarianes guanyaran terreny.