La méteo en 1 minut: menys ruixats i temperatures a la baixa

Aquest dimecres es repetiran els ruixats localment forts. El tram final de l'agost serà càlid per l'època

Encetem jornada amb molt de sol, després de les tempestes que ahir van arribar a descarregar fins a 40 l/m2 a Rupit, 39 a Navès, 34 a Sant Hilari Sacalm, 33 al Poal, 31 a Sant Pere de Torelló, 27 a Berga, 22 a la Vall d'en Bas, 16 a Núria i 12 a Solsona. Ruixats forts i alguns acompanyats de calamarsa.

Avui les nuvolades tornaran a créixer amb força i a la tarda reapareixeran novament les tempestes. Com ahir, els xàfecs afectaran sobretot el Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central, tot i que de forma més aïllada també s'acostaran a sectors prelitorals i de la costa. Avui en general farà més calor que ahir, especialment al sud i a Ponent, on les màximes s'enfilaran dos o tres graus més que ahir. El salt cap amunt dels termòmetres també serà molt clar al País Valencià i a les Balears.

Els dies vinents la inestabilitat anirà a la baixa. Demà encara descarregaran alguns ruixats de tarda, però seran més puntuals i menys intensos que els d'avui. Divendres les nuvolades seran més escasses, i  dissabte el pas d'un front reactivarà els xàfecs a partir del migdia, però sobretot ho farà a l'extrem nord de Catalunya, bàsicament al Pirineu.

Els termòmetres faran pujades i baixades el dies vinents. Demà la calor afluixarà en general, però divendres i dissabte podríem tenir el pic de calor de la setmana, amb màximes encara més altes que avui. Diumenge i l'inici de la setmana que ve els termòmetres baixaran un parell de graus i la calor serà més suportable.

Més enllà d'aquest episodi de tempestes d'ahir i d'avui, el tram final de l'agost es presenta força tranquil i amb poques alteracions en el temps. A llarg termini els mapes fan pensar en un final d'estiu encara amb calor de ple estiu i, per tant, amb temperatures per sobre del que tocaria per l'època.

Més continguts de