Publicitat
Publicitat

La méteo en 1 minut: temps insegur a l'est a l'espera de pluges dissabte

Avui començaran a baixar les temperatures. Entre demà i dissabte la tardor serà molt més evident

Comencem el dia amb força núvols a l'est. Davant del Maresme fins i tot s'hi escapen alguns ruixats esporàdics sobre el mar, que durant el matí podrien arribar a deixar ruixats locals però intensos en aquest sector o també al Barcelonès. En general, però, avui no farà falta el paraigua, només al sud del País Valencià i a les Pitiüses les pluges hi poden ser destacables. Els núvols tornaran a ser més espessos a la costa i al prelitoral que a l'interior.

Les temperatures màximes que ahir van arribar fins als 25 graus avui es quedaran més curtes, sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona, on amb prou feines s'arribarà als 20. El descens dels termòmetres continuarà demà, sobretot baixaran les temperatures diürnes, i, per tant,  de demà a dissabte el jersei farà molta més falta al migdia que en l'inici de setmana.

Demà el temps no canviarà gaire, més núvols a l'est que a Ponent, però sempre només amb ruixats puntuals i molt aïllats. Les úniques pluges destacables afectaran el sud del País Valencià, les Pitiüses i Menorca.

Divendres seguirà la mateixa dinàmica a l'espera d'un parell de fronts més actius que tot fa pensar que ens visitaran dissabte. Si bé fins ara els mapes del temps ja insinuaven inestabilitat de cara al cap de setmana, avui això s'ha concretat més. Dissabte s'entreveu molt tapat i amb algunes pluges intermitents, en moltes comarques seran probablement pluges febles, però al Pirineu podrien ser-hi abundants, sobretot a última hora.

Diumenge es tornaran a obrir moltes clarianes i el vent de garbí farà que els temòmetres pugin clarament de cara a l'inici de la setmana que ve. Els pròxims tres dies seran més freds, però la tardor de debò encara no s'instal·la.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT