Méteo especial: primera calorada forta a la vista

Entre dijous i divendres cauran alguns ruixats i refrescarà en moltes comarques del nord

Aquesta nit passada ja no ha sigut tan fresca com les anteriors. El pas d'un sistema frontal aquesta matinada ha fet augmentar els núvols i ha comportat que en algunes comarques interiors el dia hagi començat amb entre 2 i 4 graus més que no pas ahir. De matinada, el front ha arribat a deixar quatre gotes en algunes comarques però s'allunyarà ràpidament. Avui serà un dia bàsicament assolellat en general.

Al migdia farà tanta calor com ahir, però avui el vent de garbí bufarà més que en dies anteriors, sobretot a la Costa Brava i a les Terres de l'Ebre. Això farà que la temperatura es dispari bastant més que ahir a l'Empordà, mentre que en general a la tarda la sensació tèrmica serà una mica més baixa.

La calor forta ja treu el cap als mapes del temps. Després d'un tram final de la primavera en què la temperatura ha sigut molt moderada, és molt possible que l'inici de la setmana que ve estigui marcat per una calorada forta que dispari el termòmetre fins a tocar els 40 graus a l'interior i porti els primers dies de malestar a causa de la xafogor. Això passarà sobretot a la primera part de la setmana que ve. Sembla bastant possible igualment que aquesta calor forta no duri més de tres dies. Caldrà seguir-ho.

Si ve una calorada marcarà el final del cap de setmana llarg. Entre divendres i dissabte al matí el que hi haurà serà més aviat una refrescada. Al Pirineu el cap de setmana començarà amb temperatures entre 5 i 8 graus més baixes que avui, mentre a la costa aquest canvi a la baixa de la temperatura gairebé no es notarà o fins i tot augmentarà una mica la xafogor.

D'entre els canvis en l'estat del cel d'aquesta setmana en destaquem el que hi haurà entre dijous a la tarda i divendres, moment en què arribaran alguns ruixats irregulars en comarques del Pirineu, del Prepirineu i també en llocs de la Catalunya Central. Tempestes curtes però intenses que difícilment arribaran fins a la costa. El cap de setmana el temps serà més estable i assolellat, i res fa pensar en pluja de cara a la revetlla de Sant Joan.

Més continguts de