El temps anticiclònic ens acompanyarà fins divendres

A l'altiplà central i en zones elevades de Ponent avui farà sol, després de força dies de boira

Escolta aquí la previsió del temps

Després de molts dies sense veure el sol, la boira s'ha enretirat de l'altiplà central i de les zones més elevades de Ponent. De matinada ha quedat restringida al Pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre. En aquests sectors probablement no s'arribarà a trencar, tot i que amb el pas de les hores tendirà a aixecar-se. De nou, allà on es mantingui la boira s'espera una jornada freda, de ple hivern. Les màximes més altes amb prou feines arribaran als 5 o 6 ºC.

A la resta del país dominarà l'ambient assolellat, si bé a la Costa Brava hi haurà intervals de núvols baixos que a estones deixaran el cel mig ennuvolat. La temperatura serà semblant o una mica més baixa, amb una màxima que oscil·larà entre els 10 i els 15 ºC al litoral i al prelitoral, i entre els 8 i els 13 ºC a la resta.

De cara a aquesta nit es reforçarà la tramuntana al nord de l'Empordà i el mestral al sud del Camp de Tarragona i al nord de les Terres de l'Ebre. Bufarà amb cops superiors als 50 km/h al llarg de tota la jornada de demà.

Aquest dimarts es mantindrà la tranquil·litat. L'única novetat serà, a banda del vent, que la boira tornarà a guanyar terreny a les comarques interiors. Reapareixerà en indrets de la Plana de Vic, del Pla de Bages i de la Conca d'Òdena, i a les comarques de Ponent serà persistent. A la resta farà sol.

De fet, al llarg dels pròxims dies hi haurà pocs canvis. Tot i això, divendres el pas d'un front portarà un augment dels núvols i, fins i tot, les primeres precipitacions de l'any en algunes comarques del nord i l'est del territori. La temperatura baixarà i, si res no canvia, la boira podria desaparèixer transitòriament de les comarques de Lleida.