La méteo: cap de setmana amb tongada de tempestes i nova entrada d'aire fred

Demà hi haurà més clarianes a la costa i la sensació tèrmica tocarà sostre

Aquesta tarda la temperatura s'ha tornat a enfilar per sobre dels 25 graus en molts indrets. D'entre les màximes d'avui en destaquen els 28 graus d'Aldover, els 27 de Girona, Tortosa i Santa Coloma de Farners, els 26 d'Igualada i de Lleida o els 25 de Manresa.

Demà el temps canviarà poc, l'ambient seguirà sent d'estiuet en moltes comarques i molts termòmetres superaran els 25 graus al migdia. Els intervals de núvols més espessos tornaran a situar-se al voltant de la costa i el prelitoral centrals, però no plourà.

Serà dissabte quan arribarà el canvi de temps important d'aquesta setmana. El pas d'un front provocarà una tongada de ruixats i tempestes en moltes comarques de Girona i de Barcelona, especialment. Els ruixats ja apareixeran de matinada i al llarg del matí, però fins al migdia seran pluges més aviat poc abundants, a la tarda i nit la inestabilitat anirà a més i llavors els aiguats podran ser localment forts i acompanyats de tempesta. Les pluges més abundants s'entreveuen a la Catalunya Central, però també en àmbits com el Vallès, la Selva, el Maresme o fins i tot al voltant de Barcelona i de Girona.

Els ruixats i tronades encara es podrien seguir produint fins diumenge al migdia, sobretot a prop de la costa, però a partir de la tarda la inestabilitat anirà de baixa clarament. Diumenge al vespre encara hi podria haver tempestes a la costa central, però al final del cap de setmana la inestabilitat se centrarà sobretot a les Balears. La setmana que ve començarà amb un temps estable i amb pocs núvols. Entre diumenge a la tarda i dilluns al matí tornarà a nevar en punts de la Vall d'Aran, del nord del Pallars i d'Andorra, amb una cota de neu que per tercer cap de setmana consecutiu podria baixar per sota dels 1.500 metres en alguns moments.

Tot i que dissabte farà calor a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, el canvi de temps obrirà clarament la porta al fred. Diumenge i dilluns la temperatura serà entre 5 i 10 graus més baixa que avui, i la setmana que ve s'entreveu molt de tardor en general, difícilment hi haurà cap més estiuet com a mínim fins al cap de setmana vinent.

A partir de dissabte al vespre la tramuntana i el mestral bufaran amb força, tant diumenge com dilluns hi haurà cops de 60 o 70 km/h en molts indrets de les Terres de l'Ebre i de l'Empordà, però a la majoria de comarques el vent no serà tan protagonista com en els dos caps de setmana anteriors.