El temps i l'activitat física

Un estudi publicat per Withings i AccuWeather analitza com les temperatures i la pluja ens influencien a l'hora de sortir a caminar

Com afecta el temps que fa l'activitat física dels humans? La marca de rellotges intel·ligents Withings i AccuWeather han publicat un estudi que ho explica.

Durant un any van estar recollint informació dels passos que feien diàriament diverses persones d'un total de 24 ciutats. Així, han pogut veure si les altes temperatures, el fred o la pluja fan que tendim a quedar-nos a casa o a sortir al carrer.

Han trobat que quan la temperatura volta entre els 16ºC i els 21ºC és quan solem caminar més. A mesura que l'ambient es fa més càlid (a partir de 32ºC) o més fred (per sota de 10ºC), l'activitat física que fem tendeix a disminuir. Però no a tot el planeta és igual. En ciutats com París, Londres o Sydney es prefereixen temperatures de 27ºC a 32ºC, mentre que els habitants de Berlín, Los Angeles i Tòquio solen caminar més quan els termòmetres marquen menys de 20ºC.

També es destaca a l'estudi el fet que els residents en ciutats amb un clima més càlid tendeixen a caminar menys que els de les ciutats amb temperatures suaus o fresques. Així, els londinencs fan un 40% més de passes al dia que les persones que viuen a Sao Paulo.

Pel que fa a la pluja, els resultats no són cap secret. Com més plou i com més forta és la pluja, menys caminem pels carrers. Aquest descens també es nota en ciutats molt acostumades a les precipitacions, com Xangai i Toronto. També conclouen que les persones més grans són les que tendeixen a quedar-se a casa quan plou, mentre que els joves són els qui menys deixen de caminar malgrat haver d'obrir el paraigua.

Queda clar que la majoria de persones prefereix un dia assolellat i amb una temperatura suau per anar a fer un tomb.

Més continguts de