Societat 25/05/2018

La militància del PSC votarà si fan moció de censura amb el PP d'Albiol

Els socialistes acorden deixar la decisió en mans de les bases

Germán Aranda
2 min
Àlex Pastor, amb els regidors del PSC, aquest matí.

BadalonaEl PSC de Badalona ha anunciat aquest matí que sotmetrà a votació de la militància si tira endavant o no la moció de censura contra l'alcaldessa Dolors Sabater amb els vots del PP, liderat per Xavier García Albiol, que dimecres va acceptar fer-se a un costat per tal que el líder socialista local, Álex Pastor, fos l'alcalde de la nova executiva, tal com havia exigit com a condició 'sine qua non' el regidor del PSC.

Els socialistes badalonins, que es van reunir dijous al vespre, van acordar "per unanimitat" en una assemblea on van participar 180 persones consultar les bases aquesta decisió tan complicada. La pregunta de la "consulta oberta a la militància", en paraules de Pastor, s'establirà després de demanar a l'executiva nacional de Barcelona l'autorització per dur-la a terme. "Liderem aquesta iniciativa, però volem comptar amb tothom que hi vulgui participar", va dir per desvincular-se del PP.

"Som aquí fruit d'una decisió unilateral de Dolors Sabater, que prefereix perdre una moció de confiança abans que complir els pactes establerts", va dir Pastor en relació als incompliments que, considera, ha protagonitzat el govern respecte al programa amb el qual van aconseguir el suport socialista.

Aquest divendres, mentrestant, membres de Ciutadans, PSC i PP es reuniran per detallar el pla de xoc que hauria de dur a terme el futur govern, que tindrà el poder fins a les eleccions de l'any vinent.

Pastor va criticar que Sabater decidís "plantar-se al Parlament i declarar, en noms de tots i totes, la seva República" i també el seu "ús de la institució" en general. Ahir, a més, Iniciativa per Catalunya (ICV) els va oferir entrar al govern per evitar la moció de censura, segons va informar el mateix Pastor.

¿Seria contradictori formar govern amb Albiol mentre el PSOE presenta a Madrid una moció de censura contra el president Mariano Rajoy? "És una pregunta que en qualsevol cas hauria de respondre qui ens va oferir els seus vots", va respondre Pastor, que va afegir que "és una decisió que es prendrà únicament a Badalona". "Ens devem a la nostra militància", va dir. La pilota que va llançar Albiol dimecres és ara a la teulada del PSC de Badalona, que té uns 500 afiliats.

stats