Mobilitat

Sense data per restablir la circulació de FGC després de la caiguda d'un mur

L'accident manté tallat el tram entre Les Fonts i Terrassa Rambla, que es fa per carretera

E. F.
2 min
El mur que va cedir i va caure sobre les vies a la línia de FGC a Terrassa

BarcelonaEls equips tècnics de FGC amb el suport de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya treballen per esbrinar les causes de la gran esllavissada que va produir-se aquest divendres a la línia del Vallès a Terrassa quan un mur va cedir. Per sort, ho va fer en un moment en què no hi passava cap comboi i no hi va haver ferits, però l'abast la incidència mantindrà tallada la circulació encara uns dies entre l'estació de Terrassa Rambla i Les Fonts. El Govern sosté que calen almenys 48 hores per poder donar una data per a la reobertura, mentre que l'Ajuntament de Terrassa dona per fet que la incidència durarà una setmana com a mínim. "El més segur és que les vies continuïn tancades una setmana", ha dit aquest dissabte la tinenta d'alcaldia de Territori de Terrassa, Lluïsa Melgares, en declaracions a Catalunya Ràdio.

El tall circulatori per una de les línies més concorregudes de FGC ahir a la tarda va provocar que centenars de viatgers haguessin de fer bona part del trajecte en autocars. D'entrada, i per una incidència prèvia amb la catenària a Mira-sol, Ferrocarrils va decidir que tots els trens fessin només el trajecte entre plaça Catalunya (a Barcelona) i Sant Cugat, d'on sortien els autocars per continuar el viatge per Mira-sol, Hospital General, Rubí, Les Fonts i les 4 estacions de Terrassa fins a la de Terrassa Nacions Unides. Des d'aquest dissabte al matí, però, la companyia ha restablert la circulació normal fins a Les Fonts i també entre les estacions terrassenques de manera que el tall es manté només en el punt en què es va produir l'esllavissada i les estacions de Les Fonts i Terrassa Rambla segueixen unides per llançadores per carretera.

"Ara estem treballant per retirar tota la runa i, amb el suport de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, analitzar com s'ha produït l'esllavissada. Quan tinguem tota la informació, en els propers dos o tres dies, podrem ja precisar els motius i quant temps trigarem a restablir la línia", ha insistit el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, en una intervenció a RAC1. "El més important és garantir la seguretat a la zona i no posar en marxa el servei fins que no tinguem la certesa que tot està en perfecte estat en l'apartat de seguretat", ha afegit.

"Hem d'assegurar que la resta del mur està en bones condicions", ha continuat la tinenta d'alcaldia de Terrassa, que ha avançat que els tècnics apunten que el motiu de la caiguda del mur "podria ser per filtracions d'aigua".

stats