Societat 03/09/2015

Els Mossos arresten tres senegalesos pels avalots a Salou

La policia en podria arribar a detenir i imputar una quinzena

Ara
2 min
Incidents a Salou entre la comunitat senegalesa i els Mossos / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir ahir tres veïns de Salou d'origen senegalès a qui acusa de desordres públics i atemptat als agents de l'autoritat, segons ha informat avui el cos. Els arrestos s'han fet arran de la participació de tots tres en els avalots que hi va haver l'11 d'agost, després de la mort del venedor de 'top manta' Mor Sylla en una operació policial, quan va caure del balcó d'un tercer pis. Els Mossos no descarten arrestar i imputar fins a una quinzena de persones a causa dels aldarulls, segons publica el 'Diari de Tarragona'.

A un dels detinguts, de 48 anys, l'acusen d'agredir a cops de puny un agent. Un altre, de 33 anys, hauria colpejat els agents però a més també l'acusen d'agredir tres veïns de Salou que eren a la vora de la via del tren, on es va centrar la protesta per Mor Sylla. A tots dos es han detingut per desordres i per atemptat a l'autoritat, mentre que al segon també l'acusen de coaccions. El tercer, de 41 anys i detingut per atemptat als agents de l'autoritat, l'han arrestat "per agredir els agents amb una barra de ferro".

Un dels detinguts, segons una imatge facilitada pels Mossos d'Esquadra

Dos dels tres detinguts ja han passat aquest matí a disposició judicial i el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs. El tercer es preveu que no declararà davant del jutge fins demà. Mentrestant, la investigació continua oberta.

La setmana passada, en una compareixença al Parlament, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ja va avisar que hi hauria més detinguts pels avalots i les protestes i va explicar que havien dut al jutjat un dossier amb proves, fotografies i vídeos per identificar-ne els autors. Jané va dir que havien demanat “noves diligències” judicials per identificar algunes de les persones que van participar en els aldarulls i detenir-les. Se’ls podria acusar de fins a cinc delictes: desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys, lesions i coaccions.

Els avalots van causar danys materials per valor de 175.000 euros, va dir el conseller, i 36 ferits. 27 dels ferits serien agents dels Mossos d’Esquadra, sis més eren vianants que no tenien res a veure amb les protestes, tres eren manifestants i un altre era el conductor del furgó funerari. L’home, que s’enduia el cos de Mor Sylla del lloc on va morir, va patir una fractura al pòmul quan un manifestant va trencar el parabrisa del furgó amb un cop de roc.

Avui es preveu que comencin a declarar com a testimonis set dels tretze mossos que van entrar al pis on vivia Sylla en l'operació policial contra el 'top manta'.

stats