Societat 29/09/2017

Els Mossos confirmen que els dos cossos trobats a Susqueda són la parella del Maresme desapareguda

Finalment la identificació s'ha pogut fer a través de l'anàlisi de les seves empremtes

P.e.
2 min
Una de les embarcacions dels equips d'emergències que va buscar la parella al pantà

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han confirmat que els dos cossos trobats dimarts al pantà de Susqueda són els de la parella del Maresme que havia desaparegut a la zona el 24 d'agost. A través de Twitter, la policia catalana ha precisat que finalment la identificació s'ha pogut fer amb l'anàlisi de les empremtes dels joves, de 21 i 23 anys. Els forenses no han pogut identificar les víctimes fins aquest divendres perquè els cossos, que van estar setmanes dins l'aigua, estaven molt deteriorats.

Dimecres, l'endemà d'haver trobat els cossos, es va fer l'examen forense inicial, que va servir per confirmar que la parella havia sigut assassinada. En la primera inspecció, davant la sospita que els cadàvers podien tenir lesions per arma de foc, es va aturar l'autòpsia per fer abans unes radiografies als dos cossos. En les radiografies no hi va aparèixer cap projectil.

Tot i això, aquest dijous l'autòpsia va certificar que el cos de la noia tenia una ferida de bala al cap amb orifici d'entrada i de sortida, segons van detallar fonts pròximes al cas. Pel que fa al noi, ara els forenses treballen per establir si les seves lesions són d'arma blanca o si també van ser causades per una arma de foc.

Malgrat tot, com que ha costat un mes de recerca localitzar els cadàvers, això està dificultant les tasques per determinar les causes de la mort. De fet, el mal estat dels cossos també ha provocat que fins aquest divendres els forenses no hagin pogut analitzar les empremtes dels joves. Fins i tot s'havien plantejat la possibilitat de confirmar la identitat amb proves d'ADN o d'identificació odontològica.

Soroll de trets

La ferida de bala de la noia fa que prenguin força en les investigacions les informacions d'un testimoni que hauria assegurat que va sentir soroll com de trets la nit en què va desaparèixer la parella a Susqueda. El 24 d'agost els joves van sortir de casa per fer una escapada, i duien tot el material d'acampada al cotxe. Dos dies després, la família en va denunciar la desaparició perquè no en sabien res.

Pel tipus de lesions i pels intents de fer desaparèixer totes les proves sota l'aigua del pantà, els investigadors sospiten que hi podria haver més d'una persona implicada en la mort de la parella. El cos del noi duia una motxilla amb pedres a l'esquena.

stats